Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Στον Οίκο «Ματθαίος  25»

Η δομή, που προωθείται από την Αποστολική Νουντσιατούρα της Μοζαμβίκης, ασχολείται με την παροχή βοήθειας στους πιο άπορους νέους στην πρωτεύουσα
Στο τέλος της συνάντησής του με την εκκλησιαστική κοινότητα της Μοζαμβίκης στον Καθεδρικό ναό της Μαπούτο, ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στο Casa Mateus 25, μια δομή που παρέχει γεύματα, και υπηρεσίες υγείας για νέους και παιδιά δρόμο της πρωτεύουσας.

Το Έργο «Ματθαίος 25»
Εμπνευσμένο από το μέρος του Ευαγγελίου του Ματθαίου αφιερωμένο στην υποδοχή των φτωχών και των αλλοδαπών, η πρωτοβουλία "Έργο Ματθαίος 25" προωθήθηκε πριν από ένα χρόνο από την Αποστολική Νουντσιατούρα της Μοζαμβίκης με τη συνεργασία περίπου είκοσι μοναχικών ταγμάτων. Πολλοί εθελοντές, που συνεργάζονται με το έργο αυτό, περπατούν στους δρόμους της Μαπούτο για να προσφέρουν ένα ζεστό γεύμα και να καλωσορίσουν όσους έχουν περισσότερη ανάγκη.

Ανταλλαγή δώρων με τον Πρόεδρο Nyusi
Τον Πάπα χαιρέτησε ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Filipe Jacinto Nyusi στην είσοδο του Οίκου. Κοντά στο κοντινό παρεκκλήσι, ο πρόεδρος στη συνέχεια εγκαινίασε μια αναμνηστική πλάκα της συνάντησης, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε ένα ακριβές αντίγραφο σε γυαλισμένο γύψο στη "Παναγίας των Δακρύων" προερχόμενη από τις Συρακούσες.

Η υποδοχή των αγοριών
Ο Πάπας συνάντησε τρεις αδελφές και έναν ιερέα από την ομάδα συντονισμού της πρωτοβουλίας και μερικούς νέους με τη βοήθεια του Έργο Ματθαίος 25 και άλλων θρησκευτικών οργανώσεων που υποδέχτηκαν τον Άγιο Πατέρα κατά την άφιξή του με χαμόγελα, μουσική και χορό.


 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos