Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ΄ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Pin It

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟ ΙΕΡΕΑ
ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ΄ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο καθολικός ιερέας Χρύσανθος Πασχάλης Saturnus, επικεφαλής της Επιτροπής για “ Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Ποιμαντική Φροντίδα Μεταναστών και Μετακινούμενων” της Επισκοπής του Pangkalpinang τιμήθηκε από ανεξάρτητη κυβερνητική υπηρεσία της Ινδονησίας που ασχολείται με την προστασία μαρτύρων και θυμάτων σε υποθέσεις παράνομης διακίνησης ανθρώπων ( human trafficking) Ο π. Πασχάλης και η ομάδα του έσωσαν 500 περίπου θύματα διακίνησης και οδήγησαν σε καταδίκες 10 διακινητές από το 2013. Κυρίως γυναίκες και παιδιά, που τα κυκλώματα θα έστελναν δήθεν για οικιακές εργασίες στη Μαλαισία. Πολλές γυναίκες οδηγήθηκαν σε πορνεία άλλων περιοχών της Ινδονησίας. Ανάμεσα σε αυτές τα νησιά Riau ( κατοικούνται κυρίως από χριστιανούς καθολικούς ), στα οποία δραστηριοποιείται η ανωτέρω καθολική Επιτροπή, που απαρτίζεται από εθελοντές και έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν τους ενορίτες να τούς καταγγέλλουν ότι ύποπτο διαπιστώνουν.
Ο π. Πασχάλης, κατά την απονομή του βραβείου ανέφερε ότι η προστασία των θυμάτων διακίνησης είναι προτεραιότητας της τοπικής Επισκοπής, Τα θύματα καθίστανται ευάλωτα, γιατί τους αφαιρούνται διαβατήρια και άλλα έγγραφα και “παραχωρούνται” έναντι αμοιβής σε τοπικούς διακινητές. Τα “μεγάλα ψάρια”
που βρίσκονται πίσω από τη διακίνηση χιλιάδων ανθρώπων είναι δύσκολο να συλληφθούν/
Την περίοδο που διανύουμε ένα ζήτημα που σχετίζεται με ανθρώπινα δικαιώματα έχει διχάσει (και) την καθολική κοινότητα της χώρας. Δικαστήριο αποφάσισε να καταστεί ανίκανος, με χημική διαδικασία, καταδικασμένος γι απαγωγή παιδιών. Η ιατρική κοινότητα δήλωσε ότι τα μέλη της δεν μπορούν να εκτελέσουν την απόφαση γιατί είναι ενάντια στην ηθική δεοντολογία. Η Καθολική Ιεραρχία συμφώνησε με τους γιατρούς. Αντίθετα η δομινικανή μοναχή αδ. Natalia Sumarni, γραμματέας της Επισκοπικής Επιτροπής για θέματα φύλου και γυναικείων θεμάτων συμφώνησε με τη δικαστική απόφαση “ Είναι σημαντικό να τιμωρηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξαναεπιτεθεί με σκοπό το σεξ κατά παιδιών “... 

Πηγή και φωτογραφία: ιερέα από καθολικό σάιτ IL SISMOGRAFO

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της συνοδικής επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos