Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε για την Μοζαμβίκη

Το 31ο αποστολικό ταξίδι του ξεκίνησε χθες ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος σε τρεις χώρες της νότιας Αφρικής. Απόψε η άφιξη στη Μοζαμβίκη. Τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει επίσης στη Μαδαγασκάρη και στον Μαυρίκιο. Σε ένα tweet, ο Ποντίφικας  ζητά προσευχές για συμφιλίωση και ειρήνη στην Αφρική. Πριν εγκαταλείψει το Βατικανό, συνάντησε 12 μετανάστες από τις χώρες που θα επισκεφθεί σε αυτό το ταξίδι

"Καλώ όλους να ενωθούν στην προσευχή μου έτσι ώστε ο Θεός, Πατέρας όλων, να χορηγήσει σε όλη την Αφρική, αδελφική συμφιλίωση, που είναι η μόνη ελπίδα για μια σταθερή και μόνιμη ειρήνη". Αυτά είπε χθες το πρωί, ο Πάπας Φράνσις πριν φύγει από το Βατικανό για να πραγματοποιήσει το 31ο αποστολικό του ταξίδι που θα τον μεταφέρει στη Μοζαμβίκη, στη Μαδαγασκάρη και στον Μαυρίκιο και θα λήξει στις 10 Σεπτεμβρίου. Χθες το πρωί, πριν πάει από το Casa Santa Marta για να πάει στο αεροδρόμιο Ρώμη-Φιουμιτσίνο, ο Πάπας συναντήθηκε με περίπου 12 άτομα που καλωσόρισε το Κέντρο Astalli και η κοινότητα του Sant Egidio από τη Μοζαμβίκη, τη Μαδαγασκάρη και τον Μαυρίκιο. Η ομάδα συνοδεύτηκε από τον υπεύθυνο της αγαθοεργίας του Βατικανού Καρδινάλιο  Konrad Krajewski.

Το πρώτο στάδιο του ταξιδιού θα είναι η Μοζαμβίκη, στην πρωτεύουσα του οποίου ο Μαπούτο ο Ποντίφικας, που αναχώρησε χθες το πρωί στις 8:00 από το αεροδρόμιο Fiumicino, θα έφθασε  χθες το απόγευμα στις 6.30 μ.μ., μετά από πτήση 10 και μισής ώρας. Εκεί τον καλωσόρισε  στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μαπούτο  ο πρόεδρος Φίλιπ Νυσιού, ο οποίος υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο 6 της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας με την αντιπολίτευση Ρενάμο, μια συμφωνία που θα οδηγήσει και στις εκλογές την επόμενη 15η Οκτωβρίου. Μετά την τελετή υποδοχής ο Πάπας πήγε στην Αποστολική Νουντσιατούρα. Το ταξίδι θα αρχίσει σήμερα  με την επίσκεψη στον Πρόεδρο, τη συνάντηση με τις πολιτικές αρχές και το Διπλωματικό Σώμα, τη διαθρησκειακή συνάντηση με τους νέους. Το απόγευμα θα συναντήσει τους επισκόπους, ιερείς, μοναχούς και μοναχές, ιεροσπουδαστές, κατηχητές και εμψυχωτές και θα επισκεφθεί το Σπίτι "Ματθαίος 25" που βοηθά τους νέους και τα παιδιά του δρόμου.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos