Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΡΟΖΑΛΙΑΣ

Κάποιος Ιταλός βιογράφος της την αποκαλεί σαν «την πιο γλυκιά κόρη του Παλέρμου» (Ιταλία). Οι ιστορικές πληροφορίες για τη «γλυκιά κόρη» είναι δυστυχώς ελάχι­στες. Πάντως, από ό,τι είναι γνωστό γι' αυτήν, πρέπει να αρχίσει κανείς από το τέλος, δηλαδή από τότε που βρέθη­καν (1624) τα λείψανα της σε μια σπηλιά στο όρος Πελλεγκρίνο. Τα μετέφεραν με πολλή ευλάβεια και σεβασμό στο Παλέρμο, όπου βρισκόταν τότε σε έξαρση μια φοβερή πα­νώλη. Οι κάτοικοι της πόλεως πιστεύουν ακράδαντα, Ότι μόλις τα άγια λείψανα έφτασαν εκεί, σταμάτησε η θανατη­φόρα επιδημία. Αργότερα, σε κάποια άλλη σπηλιά, λίγο έξω από το Παλέρμο, βρέθηκε στο βράχο μια επιγραφή στα λατινικά, την οποία πιστεύεται ότι την έγραψε η ίδια η Ροζαλία και η οποία λέγει: «£go Rosalia Sinibaldi», δηλαδή το πλήρες όνομα της.

Απ' αυτήν την επιγραφή ξεπήδησε η βιογραφία της, η οποία όπως είπαμε, δεν βασίζεται σε ιστορικά ντοκουμέ­ντα. Κατά την πιο διαδεδομένη παράδοση, πρόκειται για μια πανέμορφη κόρη, πλούσια από χριστιανικές αρετές, η οποία ανήκε στην πριγκιπική οικογένεια των Σινιμπάλντι, συγγενή του βασιλιά Γουλιέλμου Ιου, που έζησε το 12ο αιώνα. Ο πατέρας της την προόριζε για γάμο με ευγενή πρίγκιπα, αλλά εκείνη είχε αφιερωθεί στο Θεό, γι' αυτό αποφάσισε να φύγει κρυφά από το πατρικό σπίτι και να πάει να ζήσει ως ερημίτισσα στα όρη της περιοχής της.

Τα λείψανα της βρίσκονται στον Καθεδρικό Ναό του Παλέρμου.

Πηγή: Τ’ αδέλφια μας οι Άγιοι

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos