Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

13 νέοι Καρδινάλιοι για την ιεραποστολική Εκκλησία

Ο Άγιος πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος, χθες, κατά τη θεομητορική προσευχή της Κυριακής στην Πλατεία του Αγίου ανάφερε τα ονόματα εκείνων που στις 15 Οκτωβρίου, παραμονή της έναρξης της Συνόδου για την Αμαζονία θα λάβουν τον τίτλο του Καρδιναλίου.
 “Για να εκφράσουμε την ιεραποστολική κλήση της Εκκλησίας, η οποία συνεχίζει να αναγγέλλει την ευσπλαχνική αγάπη του Θεού σε όλους τους ανθρώπους της γης ”: με τον τρόπο αυτό ανάγγειλε στο τέλος της θεομητορικής προσευχής τη σύγκλιση μίας Σύναξης των Καρδιναλίων (Κονσιστόρο) για τις 5 του προσεχούς Οκτωβρίου.

Οι δέκα τρεις νέοι Καρδινάλιοι:

1. Σεβασμιότατος Miguel Angel Ayuso Guixot, mccj – πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Διαθρησκειακό από τις 25 του περασμένου μηνός Μαίου. Γεννήθηκε στην Σεβίλλα της Ισπανίας στις 17 Ιουνίου 1952.

 2. Σεβασμιότατος José Tolentino Medonça – Αρχειοθέτης και Βιβλιοθηκάριος της Ρωμαϊκής Εκκλησίας από τον Ιούνιο του 2018. Είναι Πορτογάλος και γεννήθηκε στη Madeira, στις 15 Δεκεμβρίου του 1965.

3. Σεβασμιότατος Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo – Αρχιεπίσκοπος της Jakarta, και Πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ινδονησίας. Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1950 στην Sedayn.

4. Σεβασμιότατος Juan de la Caridad García Rodríguez – Αρχιεπίσκοπος του San Cristóbal της Habana, γεννήθηκε στην Camagüey στις 11 Ιουλίου 1948. 5. Σεβασμιότατος Fridolin Ambongo Besungu, o.f.m. cap – Αρχιεπίσκοπος της. Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου στην Boto.

5. S.E. Mons. Fridolin Ambongo Besungu, o.f.m. cap – Αρχιεπίσκοπος της Kinshasa. Γεννήθηκε στην Boto Εκκλησιαστική Επαρχίας της Molegbe στις 24 Ιανουαρίου 1960.

6. Σεβασμιότατος Jean-Claude Höllerich, sj – Αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου. Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1958.

7. Σεβασμιότατος Alvaro L. Ramazzini Imeri – Αρχιεπίσκοπος του Huehuetenamgo. Γεννήθηκε στην Ciudad της Γουατεμάλας στις 16 Ιουλίου του 1947.

8. Σεβασμιότατος Matteo Zuppi – Αρχιεπίσκοπος της Bologna από το 2015. 

9. Σεβασμιότατος Cristóbal López Romero, sdb – Αρχιεπίσκοπος του Rabat από το Δεκέμβριο του 2017. Γεννήθηκε στις 19 Μαίου στην Vélez-Rubio Εκκλησιαστική Επαρχία της Almeria Spagna.

10. Σεβαστός πατέρας Michael Czerny, sj – Υπογραμματέας της Διεύθυνσης για τους Μετανάστες – Υπηρεσίας για την ολοκληρωτική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία το έτος 1946.

11. Σεβασμιότατος Michael Louis Fitzgerald – Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος της Nepte. Γεννήθηκε στην Walsall στις 17 Αυγούστου 1937.

12. Σεβασμιότατος Sigitas Tamkevicius, sj – Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος της Kaunas. Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1938 στην Gudonys (περιοχή της Lazdijai).

13. Σεβασμιότατος Eugenio Dal Corso, psdp – Επίτιμος Επίσκοπος της Benguela. Γεννήθηκε στις 16 Μαίου του 1939.
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos