Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ SKVORCEVIC ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΣΕΡΒΩΝ

Οι πληγές του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν έχουν δυστυχώς εκλείψει. Ο Επίσκοπος του Pozega, Αντώνιος Skvorcevic, στο κυριακάτικο κήρυγμα κατά τη θεία λειτουργία της 25/8, αναγκάσθηκε να υπενθυμίσει τα αυτονόητα : η σωτηρία του Θεού είναι για όλα τα έθνη ανεξαρτήτως γλώσσας, ο Ιησούς δίδαξε ότι ο κόσμος που θα σωθεί, όταν έρθει η Βασίλεια του Θεού, θα είναι από το βορρά και το νότο, την ανατολή και τη δύση… Αφορμή η εγκατάσταση νέου εφημερίου στην ενορία της “Αγίας Τριάδας” στην περιοχή Daruvar, όπου το ποίμνιο αποτελείται από Κροάτες, Τσέχους, Σέρβους αλλά και άλλες εθνότητες. Ο Ιεράρχης ζήτησε από τους πιστούς όχι απλώς την ανοχή αλλά τον αμοιβαίο σεβασμό και την αίσθηση της ¨κοινότητας” μεταξύ τους. Επίσης αναφέρθηκε σε πρόσφατα περιστατικά βίας στην Κροατία, κατά πολιτών σερβικής εθνότητας.
 “ Σε αυτό το πνεύμα καταδικάζω τη βία που ασκήθηκε στις περιοχές… της κροατικής μας πατρίδας κατά ανθρώπων σερβικής εθνότητας και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στα θύματα. Είναι απαράδεκτο να μετατρέπεται ο κροατικός πατριωτισμός σε μια ιδεολογία μίσους και βίας. Ο κροατικός πατριωτισμός είναι ένα πολύτιμο σύστημα αξιών που εμπεριέχει την αρχές της σωτηρίας.
Οταν κάποιος μισεί όσους ανήκουν σε άλλες εθνότητες και ασκεί βια εναντίον τους προσβάλλει τη χριστιανική κληρονομιά και ενεργεί εναντίον των σχεδίων του Θεού “.
Ο Επίσκοπος πρόσθεσε επίσης ότι διαφωνεί με όσους επιχειρούν να συνδέσουν ανάλογα γεγονότα με πολιτικά παιχνίδια και να διχάσουν τον κόσμο,
προξενώντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά από την ίδια τη βία .
Μακάρι οι θρησκευτικοί ηγέτες, ανεξαρτήτως χώρας και πεποιθήσεων, να επιδείκνυαν ανάλογη γενναία συμπεριφορά !

Πηγή και φωτογραφία : INFORMATIVNA KATOLICKA AGENCJIA
(στην αγγλική γλώσσα )

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos