Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΓΙΔΙΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ MASSLO…

To 1989 ο Jerry Essan Masslo, “ παράνομος μετανάστης “ από τη Νότια Αφρική ζούσε στο Τορίνο της Ιταλίας, ΄Εμενε σε μια παράγκα, μαζί με άλλους μετανάστες. ΄Ολοι εργάζονταν στο μάζεμα της ντομάτας. Η απαγωγή του και η δολοφονία του συντάραξαν την Ιταλία, οδήγησαν σε ογκώδεις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση να ψηφίσει τον πρώτο νόμο νομιμοποίησης μεταναστών, γνωστό ως νόμο Μαρτέλι, από τον αρμόδιο υπουργό. Η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου είχε γνωρίσει τον αδικοχαμένο μετανάστη Στην 30ετία από τη δολοφονία του, το Σάββατο 24 Αυγούστου, μέλη της Κοινότητας από όλη την Ιταλία, εκπρόσωποι συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και τοπικών αρχών, συμμετείχαν σε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στο Τορίνο, με κατάληξη στο κοιμητήριο όπου έχει ταφεί, όπου και άφησαν λουλούδια στη μνήμη του
“ Εδώ και 30 χρόνια πολλά άλλαξαν, Παραμένει όμως το τεράστιο ζήτημα των μεταναστών σε αγροτικές περιοχές, οι οποίοι ζουν σε άθλια καταλύματα και εργάζονται για ελάχιστα χρήματα. Παραμένουν επίσης τα αισθήματα ξενοφοβίας και μη ανοχής, τα οποία δυστυχώς αυξάνονται στις μέρες μας, και τα οποία οφείλουμε να καταδικάζουμε.
Η Ιταλία, για να έχει μέλλον πρέπει να απομονώσει κάθε ρίζα μίσους και διάκρισης και να βασισθεί στην ενσωμάτωση και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, ώστε να υπάρχει αξιοπρεπή εργασία για όλους “ σχολίασε η Κοινότητα σε δελτίο τύπου. Να προσυπογράψουμε την έκκληση για τους εργαζόμενους, σε ανάλογες συνθήκες, στη χώρα μας !

Πηγή και φωτογραφία : από την ιστοσελίδα της οργάνωσης
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos