Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

200.000 οικογένειες βοηθήθηκαν
από την Κάριτας στο Περού

Τα στοιχεία φορούν την περσινή χρονιά ( 2018) και ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τη γενική διευθύντρια της Κάριτας Περού Carla Auza. Η Κάριτας της χώρας υλοποίησε τουλάχιστον 45 διαφορετικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλους φορείς και χορηγούς της, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους ήταν δυνατόν.
 “164.000 οικογένειες είχαν άμεση ανάγκη βοηθείας για να επιβιώσουν και 36.000 προσωρινή δυσκολία . Πολλοί πολίτες δέχθηκαν ιατρική βοήθεια ή είχαν ανάγκη εξοπλισμό, όπως αναπηρικά καρότσια Επίσης υλοποιήσαμε εκπαιδευτικά καιι περιβαλλοντικά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι 2.500 οικογένειες δέχθηκαν επείγουσα βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πολικό κρύο στις Ανδεις. Μικρές κοινότητες, στην ίδια περιοχή, δέχθηκαν βοήθεια για να αυξήσουν τη αγροτική και ζωική παραγωγή τους ”. Η Κάριτας της χώρας, όπως και άλλοι καθολικοί φορείς, εξακολουθούν να συμπαραστέκονται και στους δεκάδες χιλιάδες βενεζουελανούς πολίτες, που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω της οικονομικής κρίσης και έχουν καταφύγει στο Περού.

Πηγή και φωτογραφία : Πρακτορείο Fides ( όργανο πληροφόρησης των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Εργων )

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos