Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ακόμη ένας ιερέας δολοφονήθηκε στο Μεξικό: η Εκκλησία ζητά δικαιοσύνη

Ακόμα ένα θύμα για τον μεξικανικό κλήρο: πρόκειται για τον πατέρα José Martín Guzmán Vega ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Η Εκκλησία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 «Με βαθιά θλίψη συμμετέχουμε στον τραγικό θάνατο του ιερέα José Martín Guzmán Vega: οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την διαλεύκανση των γεγονότων και την απόδοση δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Guzmán Vega και στην ενοριακή κοινότητα Cristo Rey de la Paz, Ejido Santa Adelaida, και καλούμε όλους να ενωθούν στην προσευχή για να ζητήσουμε από τον Θεό την αιώνια ανάπαυση για τον πατέρα Martin».
Με αυτό το σύντομο ανακοινωθέν, η επισκοπική διοίκηση Matamoros, Tamaulipas, στο Μεξικό, ενημέρωσε την κοινότητα για τη δολοφονία του ιερέα José Martín Guzmán Vega, η οποία συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου. Το ανακοινωθέν φέρει την υπογραφή του επισκόπου σεβασμιότατου Eugenio Lira Rugarcia. Ο πατέρας Martin, 55 ετών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Fides, πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο “Dr. Alfredo Pumarejo”, όπου μετεφέρθη μετά από σοβαρό τραυματισμό από όπλο.
Τα τελευταία 6 χρόνια, ανήλθαν σε 26 οι ιερείς που δολοφονήθηκαν και δύο εξαφανίστηκαν στην λατινοαμερικανική χώρα: αυτό αναφέρει το Καθολικό Κέντρο Πολυμέσων της Πόλης του Μεξικού, το ερευνητικό κέντρο που έχει αφιερωθεί στο να ανιχνεύει θύματα και εκφοβισμούς μεταξύ του κλήρου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα.
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos