Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

Με αργά και σταθερά βήματα φαίνεται να εφαρμόζεται η προσωρινή συμφωνία Αγίας Εδρας – Κίνας για την επίσημη αναγνώριση και από τις δύο πλευρές όλων των καθολικών κοινοτήτων, των ιερέων τους και των εκκλησιαστικών ηγετών ( θυμίζουμε ότι στην Κίνα, από δεκαετίες, υπήρχε η “πατριωτική καθολική εκκλησία”, που αναγνώριζε το Κ.Κ.Κίνας και η εκκλησία “των κατακομβών” πιστή στη Ρώμη ) Προβλήματα έχουν παρουσιασθεί βεβαίως, ιδιαίτερα μετά τις δίμηνες διαμαρτυρίες, που συνεχίζονται ,χιλιάδων πολιτών του Χογκ Κογκ με την τοπική κυβέρνηση, που ελέγχεται από το Πεκίνο. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν πολλές καθολικές οργανώσεις, αλλά οι εκκλήσεις τους για ειρηνική επίλυση των διαφορών έχουν γίνει ευνο’ι’κά αποδεκτές από τη κινεζική κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 26/8, χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος του Jining, ο 54χρονος Σεβασμιότατος Αντώνιος Yao Shun, παρουσία 4 τουλάχιστον άλλων συναδέλφων του και εκατοντάδων ιερέων, μοναζουσών και απλού κόσμου. Διαδέχθηκε τον Επίσκοπο Ιωάννη Liu Shigong, ο ποίος αποβίωσε το 2017, σε ηλικία 90 ετών.
Ο πρώτος Καθολικός Επίσκοπος της, ελεγχόμενης από την Κίνα, Μογγολίας
μετά τη συμφωνία Ρώμης – Πεκίνου ήταν η ομόφωνη πρόταση των εκπροσώπων της Επισκοπής, η οποία και έγινε αποδεκτή από τη Ρώμη, ενώ και από τι κρατικές αρχές ήταν φανερό ότι δεν υπήρχαν αντιρρήσεις.
Ο Επίσκοπος Αντώνιος, υπεύθυνος για 70.000 καθολικούς της περιοχής, έχει εξειδίκευση στη Λειτουργική, λόγω ανάλογων σπουδών στις Φιλιππίνες. και στις ΗΠΑ Προηγουμένως είχε φοιτήσει στο Ιεροσπουδαστήριο του Πεκίνου, όπου και διετέλεσε πνευματικός σύμβουλος νέων ιεροσπουδαστών, μετά την επιστροφή του στην Κίνα. 

Πηγή : Vatican news και Avvenire
Φωτογραφία αρχείου από κινέζους προσκυνητές στον ΄Αγιο Πέτρο


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos