Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • ΟΓΔΟΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ Βιετνάμ και Αγίας Έδρας (21-22 Αυγούστου 2019)
Pin It

ΟΓΔΟΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
της Κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ Βιετνάμ και Αγίας Έδρας (21-22 Αυγούστου 2019)

Δελτίο τύπου

Μια συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Βιετνάμ και της Αγίας Έδρας στο Βατικανό πραγματοποιήθηκε 21 έως 22 Αύγουστος 2019. Στη συνάντηση προήδρευσαν από κοινού ο Τ.Σ. Κ. Anh Dung, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Βιετνάμ, και από τον Σεβασμιότατο Antoine Camilleri, Υπογραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Αγίας Έδρας.

Οι δύο πλευρές προέβησαν σε εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Βιετνάμ και Αγίας Έδρας, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που αφορούν την Καθολική Εκκλησία στο Βιετνάμ. Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν με ικανοποίηση τις θετικές εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια, ειδικά τις συχνές επαφές μεταξύ των δύο μερών μετά την έβδομη συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Βιετνάμ και της Αγίας Έδρας, το οποίο έλαβε χώρα στο Ανόι τον Δεκέμβριο του 2018 και οι διαβουλεύσεις μεταξύ διυπουργικής ομάδας εργασίας στο Βιετνάμ με τον Αρχιεπίσκοπο Marek Zalewski, παπικό εκπρόσωπο.
Το συμβαλλόμενο μέρος του Βιετνάμ επανέλαβε ότι το κράτος του Βιετνάμ έχει βελτιώσει σταθερά την εφαρμογή μιας συνεπούς πολιτικής υπέρ του σεβασμού και της διασφάλισης της ελευθερίας της πίστης και της θρησκείας, δημιουργώντας έτσι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις δραστηριότητες και την ανάπτυξη της Καθολικής Κοινότητας στο Βιετνάμ.
Η Αγία Έδρα εξέφρασε την εκτίμησή της για τη βοήθεια που παρείχε το κράτος στην Καθολική Εκκλησία και επανέλαβε την επιθυμία των Καθολικών πιστών να ζήσουν ως καλοί Καθολικοί και καλοί πολίτες προκειμένου να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και την ευημερία του Βιετνάμ, με πιστότητα στη διδασκαλία της Εκκλησίας και με σεβασμό στους σχετικούς νόμους της χώρας.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στο Βιετνάμ. Συμφώνησαν σχετικά με το πώς θα προωθήσουν στο άμεσο μέλλον τις σχέσεις μεταξύ Βιετνάμ και Αγίας Έδρας και ειδικότερα σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη ρύθμιση του καθεστώτος του ονομαζόμενου Ποντιφικού Εκπροσώπου που κατοικεί στο Βιετνάμ , ενόψει της ίδρυσης του ίδιου Γραφείου το συντομότερο δυνατό.
Τα δύο μέρη δήλωσαν επίσης τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τον διάλογο με βάση την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των αμοιβαία συμφωνηθέντων αρχών που καθοδηγούν τις διμερείς σχέσεις. Τόνισαν τη σημασία της προώθησης περαιτέρω επαφών, συμπεριλαμβανομένων των επαφών υψηλού επιπέδου, μεταξύ των δύο μερών.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Βατικανό, η αντιπροσωπεία του Βιετνάμ έγινε δεκτή σε ακρόαση από Πάπα Φραγκίσκο και επισκέφτηκε επίσης τον Γραμματέας της Αγίας Έδρας Καρδινάλιο Pietro Parolin και τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη, τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα καλής θέλησης και αμοιβαίου σεβασμού.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos