Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ

Γιος του Λουδοβίκου του 8ου γεννήθηκε το έτος 1214. Σε ηλικία 22 ετών στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας. Παντρεύτηκε τη Μαργαρίτα της Προβηγκίας, υπόδειγμα και εκείνη ενάρετης χριστιανής και από το γάμο τους θα αποκτήσουν 11 παιδιά. Κατά τη διάρκεια της μοναρχίας του στο παλάτι επικρατούσε ένα θρησκευτικό πνεύμα, ενώ η εξουσία του χαρακτηριζόταν από το δίκαιο, το σεβασμό και την αξιοπρέπεια απέναντι στο συνάνθρωπο. Τον ενάρετο βίο του προσπάθησε να μεταδώσει έμπρακτα  στο λαό του τον οποίο, κυρίως τον πιο φτωχό, ήταν πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει με αγάπη. Κάθε Σάββατο διακονούσε τους φτωχούς, πλένοντας τα πόδια τους και φροντίζοντάς τους ο ίδιος.
Στην καθημερινότητά του είχε  αφιερώσει πολλές ώρες στην προσευχή. Όταν κατηγορήθηκε για το ότι παραμελεί τα άλλα του καθήκοντα απάντησε: “Παράξενοι άνθρωποι. Με κατακρίνουν επειδή αφιερώνω τον χρόνο μου στην προσευχή και δεν θα με κατέκριναν αν τον σπαταλούσα στα παιχνίδια, στα κυνήγια ή στις διασκεδάσεις”.

Κινδύνεψε να πεθάνει όταν προσβλήθηκε από μια βαριά αρρώστια από την οποία θεραπεύτηκε θαυματουργικά. Τότε έταξε να απελευθερώσει τους Αγίους Τόπους από τους Σαρακηνούς.
Όταν, λίγο πριν το θάνατό του κάλεσε τον πρωτότοκο γιο του να κυβερνήσει τη χώρα του είπε: “Πρωτίστως, παιδί μου, αγάπα το Θεό και μην τον δυσαρεστείς ποτέ”. Πέθανε στις 25 Αυγούστου 1270 και  αγιοποιήθηκε το 1297 από τον Πάπα Βονιφάτιο 7ο

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos