Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΗΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο “Παγκόσμιο Καθολικό Κίνημα για το Κλίμα”, την οργάνωση “ομπρέλα” των περιβαλλοντικών καθολικών κινημάτων, που εμπνέονται από την εγκύκλιο επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου “ Laudato si” πάνω στη φροντίδα της κοινής μας οικίας, δηλαδή του πλανήτη που κατοικούμε, αλλά και του ανθρώπου, του δημιουργήματος του Θεού στη γη.
Το Καθολικό Κίνημα με συνεχή ενημέρωση και προς την τοπική Εκκλησία, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη “ μάς προτρέπει να οργανώσουμε δράσεις και διαμαρτυρίες, για την προστασία του Κλίματος ,την εβδομάδα γύρω από την 20η Σεπτεμβρίου 2019, όπως θα συμβεί και σε δεκάδες άλλες χώρες της Ευρώπης και της Βόρεια και Νότιας Αμερικής κυρίως.
Επίσης μας προτρέπει τον ίδιο μήνα, αφιερωμένα από όλες τις χριστιανικές εκκλησίες σε εκδηλώσεις για τον ίδιο τον άνθρωπο, ως Δημιούργημα του Θεού, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε με ειρήνη,, με αρμονία με το περιβάλλον και με αλληλεγγύη στον πλανήτη που μάς κληροδότησε.
Αξίζει να διαβάσετε τη δράση του Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα στο διαδίκτυο.

Πηγή : παγκόσμιο καθολικό κίνημα για το Κλίμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos