Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η πολιτική οφείλει να αποτελεί υπηρεσία φιλανθρωπίας

Σε μια συνέντευξή του κατά το φεστιβάλ Corciano, ο πρόεδρος της Cei μιλά για τους μετανάστες και για την πολιτική κρίση της Ιταλίας: πρέπει να έχουν «προτεραιότητα» όσοι έχουν ανάγκη.

Δεν πρέπει να έχουν «προτεραιότητα οι Ιταλοί, αλλά εκείνοι που έχουν ανάγκη». «Δεν μπορούμε να μην υποδεχόμαστε όσους αναζητούν βοήθεια»,  «έχουμε καθήκον να δίνουμε προτεραιότητα στον σεβασμό για τη ζωή και στην αξιοπρέπεια του ατόμου». Με αυτά τα λόγια ο καρδινάλιος Gualtiero Bassetti, επίσκοπος της Perugia-Città della Pieve και πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκόπων της Ιταλίας απάντησε σε μια συνέντευξη, κατά το Φεστιβάλ Corcianoστην Umbria, με θέμα την υποδοχή.

Μέσω της υποδοχής ανακτούμε την ανθρωπιά

«Η παρουσία των μεταναστών και των προσφύγων, εκείνων που χρήζουν βοήθειας, αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα για την ανάκτηση των βασικών διαστάσεων της ανθρωπιάς μας», δήλωσε ο καρδινάλιος ο οποίος υπενθύμισε επίσης μια από τις επισκέψεις του στην Lampedusa: «Είδα τις απάνθρωπες συνθήκες των ατόμων που ρισκάρουν την ζωή τους προκειμένου να απομακρυνθούν από τις βιαιότητες, τα βάσανα, τα κέντρα κράτησης στη Λιβύη».

Οι Ιταλοί δεν είναι ρατσιστές

«Η κρίση έχει φέρει δυστυχία και η δυστυχία έχει οδηγήσει στην οργή», είπε αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της Ιταλίας, αλλά «οι Ιταλοί δεν είναι ρατσιστές. Έχουν παραλύσει εξαιτίας του φόβου που εμποδίζει κάθε άνοιγμα προς τον πλησίον». Υπό αυτή την έννοια, είπε, «η Εκκλησία έχει την υποχρέωση να εκπαιδεύσει, να ελευθερώσει τον κόσμο από τον φόβο, βασιζόμενη στην συνάντηση και στο  διάλογο». «Η πολιτική», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Cei, «πρέπει να είναι στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας για τους χριστιανούς. Αν όλοι οι χριστιανοί δεσμεύονταν, υπό αυτή την έννοια, κάτι καλύτερο θα γινόταν μέσω της πολιτικής».

Νέα κυβέρνηση με συγκεκριμένα σημεία αναφοράς

Σχολιάζοντας την κυβερνητική κρίση της Ιταλίας, ο καρδινάλιος Bassetti εξέφρασε την ελπίδα «η κυβέρνηση οποιουδήποτε χρώματος να αναγεννηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα, μέσα από συγκεκριμένα σημεία αναφοράς και όχι μέσα από μια σύμβαση». Σχετικά με την  Ευρωπαϊκή Ένωση: «Όφειλε να είναι η Ευρώπη των λαών, αντιθέτως έγινε η Ευρώπη του άνθρακα και στη συνέχεια των τραπεζών».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos