Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Φόνευσαν ιερέα στην εκκλησιαστική επαρχία του Ouesso

Ένας ιερέας του Κονγκό, ο πατέρας Paul Mbon, σκοτώθηκε με ένα μαχαίρι τη νύχτα μεταξύ 28 και 29 Ιουνίου, πιθανότατα κοντά στην ενορία του Sembé, στο τμήμα Sanghaa(μητροπολιτική Ouesso), στη Δημοκρατία του Κονγκό

"Οι συνθήκες του θανάτου του π. Paul, είναι στα πρόθυρα να ανακαλυφθούν Γι 'αυτό προτιμάμε να μην εκδίδουμε δηλώσεις αυτή τη στιγμή ", λένε οι πηγές από τη μητρόπολη του Ouesso, στο βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας του Κονγκό, στη  Φίνδο, μετά την ανακάλυψη του σώματος του Παύλου Μομπ, Καθολικού ιερέα που υπηρετούσε στην ενορία του Σέμπε

Είχε απαχθεί από άγνωστους  μεταξύ 28 και 29 Ιουνίου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ιερέας είχε απαχθεί από μερικούς αγνώστους, ενώ έκανε ένα περίπατο  με έναν φίλο του ιερέα τη νύχτα μεταξύ 28 και 29 Ιουνίου, στην Ouesso  είχε πάει για να συμμετάσχει σε μία χειροτονία. Το σώμα του πατέρα Mbonσε μια κατάσταση αποσύνθεσης με πληγές, πιθανώς από μαχαιριές μακέτες, βρέθηκε στα νερά της Sangha. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε χθες προχθές στο Ouesso.

Ο πρώτος ύποπτος συνελήφθη

Για πολλά χρόνια, ο πατέρας Mbon υπηρέτησε στη Μητρόπολη του Ouesso και του ανατέθηκε πρόσφατα η  ενορία του Sembé στο τμήμα Sangha. Ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την υπόθεση μιας δολοφονίας, διεξάγονται έρευνες και έχει συλληφθεί ένας πρώτος ύποπτος. Σύμφωνα με αναφορές του "Ilsismografo", κατά τη διάρκεια του 2019 υπάρχουν ήδη 16 ιερείς έχουν φονευθεί, από τους οποίους οι 10 στην Αφρική και 6 στην Αμερική. (L.M. - Agenzia Fides)

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos