Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Έκκληση των παιδιάτρων: απενεργοποιήστε τις οθόνες στα παιδιά

Εν όψει των σχολικών διακοπών, η ιταλική Εταιρεία Προληπτικής και Κοινωνικής Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να διαθέτουν λιγότερα πολυμέσα στα παιδιά τους. Στο Vatican News οπαιδίατρος

Πέντε κανόνες για τους γονείς οι οποίοι αποτελούν θησαυρό εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών. Τους κανόνες αυτούς συνιστά η Ιταλική Εταιρεία Προληπτικής και Κοινωνικής Παιδιατρικής (Sipps), προκειμένου να προωθήσει υγιεινούς τρόπους ζωής για την ψυχοφυσική ανάπτυξη των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην εποχή των νέων τεχνολογιών οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος – καλό και κακό – της καθημερινότητας των οικογενειών.

Εξισορροπούμε το χρόνο έκθεσης μπροστά στις ηλεκτρονικές οθόνες

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να αποτρέψουμε τα παιδιά μας από το να απομονωθούν από τον πραγματικό κόσμο προτιμώντας να βυθιστούν στον εικονικό που προσφέρεται από τα ψηφιακά μέσα; Η θερινή περίοδος είναι η κατάλληλη για να αποκατασταθεί η ισορροπία του χρόνου έκθεσης σε ηλεκτρονικές οθόνες, εφόσον αποτελεί τον κατάλληλο καιρό ή όσο τα παιδιά αναγνωρίζουν την γονική εξουσία και δεν την απορρίπτουν, κάτι που συμβαίνει συχνά μόλις εισέλθουν στην εφηβεία.

Κίνηση, κοινωνικοποίηση, παιχνίδια και σπορ στην ύπαιθρο

Αυτές είναι «απλές αλλά αποτελεσματικές» συμβουλές διαβεβαιώνει η Sipps, κάνοντας μιαν αρχή ευνοώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την κίνηση, την κοινωνικοποίηση και τις δραστηριότητες μέσω του παιχνιδιού που παρέχουν μια άμεση και όχι εικονική αλληλεπίδραση. Να ενθαρρύνουμε την παραμονή τους στην ύπαιθρο, π.χ. με την εγγραφή τους σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ή σε τμήματα αθλητισμού. Να οργανώσετε τις ημέρες σε τακτική βάση, καθώς η έλλειψη σχολικών δεσμεύσεων δεν δικαιολογεί μια αναρχία ρυθμών. Να παρακολουθείτε τη διατροφή τους, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποικιλία, προτιμώντας τα νωπά τρόφιμα και περιορίζοντας αυτά που είναι συσκευασμένα και με υψηλή θερμιδική πρόσληψη. Να θέτετε όρους στη χρήση των smartphones, των tablets, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των βιντεοπαιχνιδιών και της τηλεόρασης.

Ανακαλύψτε εκ νέου την ευχαρίστηση να είστε μαζί και να αντιμετωπίζεται ο ένας τον άλλον

«Οι διακοπές θα πρέπει να εξυπηρετούν ώστε τα παιδιά να ανακαλύπτουν εκ νέου τη χαρά του να είσαστε μαζί, να ζείτε τη σχέση σας, να αντιμετωπίζετε οι μεν τους δε, να σέβονται την ύπαρξη των άλλων, να ανακαλύπτουν τη φύση και, γιατί όχι, να ξοδεύουν τον χρόνο τους με τους λιγότερο τυχερούς συνομηλίκους τους  ή εκείνους που είναι άρρωστοι ή δυστυχισμένοι», όπως εξήγησε ο παιδίατρος Leo Venturelli, υπεύθυνος για την Εκπαίδευση υγείας της Sipps.

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos