Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Κινητή μονάδα  της Ευσπλαχνίας

Όλοι μαζί, οι εθελοντές, οι αδελφοί και οι αδελφές της Ευσπλαχνίας και οι απλοί πολίτες να κάνουν γνωστές τις εμπειρίες και τις αξίες. Με αυτές τις προθέσεις, άρχισε χθες 7 Ιουνίου 2019 η τριήμερη εκδήλωση της Συνομοσπονδίας των  θεσμών της Ευσπλαχνίας για να γιορτάσει την 120ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Θα υπάρξουν πολλές στιγμές αλληλεγγύης,  αφιερωμένες σε εθελοντές, αλλά και εκδηλώσεις κατάρτισης των μελών σε διάφορα θέματα, πάντα και γύρω από τα έργα της Ευσπλαχνίας.

Χθες στις 5.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε  μια μεγάλη παρέλαση των μελών της οργάνωσης και των εθελοντών με τις ειδικές στολές μέσω των οδών του ιστορικού κέντρου της Lucca. Ενώ στις 6 μ.μ. έγινε η  Lectio Divina με θέμα η Ευσπλαχνία με τη φροντίδα  του  πατέρα Bernardo του San Miniato al Monte. Ήταν παρών κα ο Πρόεδρος  της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας , Καρδινάλιος  Gualtiero Bassetti. Σήμερα θα δοθεί χώρος στα εργαστήρια και στη συνέχεια σε μια  γιορτή που θα αρχίσει στις  7 μ.μ.

Τέλος, αύριο Κυριακή , θα ολοκληρωθεί η τριήμερη εκδήλωση. Θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στη διάρκεια   της οποίας  θα γίνει η παράδοση της ειδικής ενδυμασίας των νέων μελών και συνοδών.

Η γένεση της Συνομοσπονδίας

"Το 1899 δημιουργήθηκε η Ομοσπονδία της Ευσπλαχνίας  με την προσκόλληση 45 Αδελφοτήτων  κυρίως από την Τοσκάνη, αλλά οι μεμονωμένες οργανώσεις  είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν,  το  1244", εξηγεί ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας «Ευσπλαχνία» Roberto Trucchi στο πρακτορείο ειδήσεων Vatican News.

Η συνέχιση των έργων υλικής και πνευματικής αγάπης της Ευσπλαχνίας, είναι τα κεντρικά σημεία  που χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν το έργο  της Συνομοσπονδίας.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos