Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ “ ΨΥΧΗ ” ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“ Αυτή η οικονομική πολιτική σκοτώνει ”
Η άποψη του Πάπα Φραγκίσκου είναι γνωστή από της αρχή της θητείας του. Μια οικονομία που δεν έχει ως σκοπό την ευημερία των ανθρώπων, αλλά προωθεί τα συμφέροντα των λίγων κατά των πολλών, μια οικονομία που βλάπτει  το περιβάλλον και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη δεν είναι αποδεκτή.

Μετά την πρόσφατη έκκληση του για την προστασία των ωκεανών, τη συνεχή αναφορά ότι η πρόσβαση στο νερό είναι το υπέρτατο ανθρώπινο δικαίωμα και στα πρόθυρα της παγκόσμιας διάσκεψης για την προστασία του Αμαζονίου ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να συγκαλέσει, από 26-28 / 3/ 2020 στην Ασίζη, μια παγκόσμια συνάντηση νέων οικονομολόγων και επιχειρηματιών. Τίτλος “ Η οικονομία του Φραγκίσκου “. Σκοπός “ Ο επανασχεδιασμός του Μέλλοντος με προοπτική την παγκόσμια αδελφοσύνη “

Ουτοπία, θα μπορούσε να πει κάποιος. Όλα κινούνται γύρω από το χρήμα, τα χρηματιστήρια και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πάπας το ξέρει αλλά θέλει να προταθούν ιδέες για μια διαφορετική οικονομία. Στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, όπου “ο Φτωχούλης του Θεού” πρότεινε όχι το μίσος στους πλούσιους αλλά την αγάπη για το Δημιουργό και τα έργα του επί γης

Ο Πάπας, αν και μεγάλης ηλικίας, αντιλαμβάνεται ότι η  νέα γενιά, για να επιβιώσει σε αυτό τον πλανήτη, πρέπει να  αλλάξει πρότυπα και προτεραιότητες.

Αν το αντιληφθούμε κι εμείς ίσως παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας !
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos