Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σ’ ένα κόσμο σημαδεμένο από τη φτώχεια να φέρουμε το μήνυμα της ελπίδας

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τα μέλη του Ιδρύματος Papal Foundation, στην Αίθουσα Αγίου Κλήμεντα αντιπροσωπεία δωρητών των Ηνωμένων Πολιτειών που συνεργάζονται με τον Άγιο Πατέρα.

«Στα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση του Ιδρύματος σας, έχετε συμβάλει πολύ στην προώθηση ενός πνεύματος αδελφοσύνης και ειρήνης». Έτσι, ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στους διαχειριστές και τους ευεργέτες του PapalFoundation, Αμερικανικού Ιδρύματος αποτελούμενο από λαϊκούς και κληρικούς, που στηρίζει τα έργα δίδει οικονομική υποστήριξη στα έργα του Πάπα για 28 χρόνια.

"Είναι χαρά για μένα να είμαι μαζί σας πάλι - συνέχισε ο Ποντίφικας - και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη γενναιόδωρη υποστήριξη που προσφέρετε σε μένα και στην Εκκλησία σε πολλά μέρη του κόσμου".

Να προωθήσουμε την ανάπτυξη της ανθρώπινης οικογένειας

Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε στη συνέχεια τη μεγάλη συμβολή του Ιδρύματος στον τομέα της κατάρτισης και της φροντίδας των πιο ευάλωτων ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων:

Μέσα από την υποστήριξή σας για διάφορα εκπαιδευτικά, φιλανθρωπικά και αποστολικά προγράμματα, καθώς και με τις υποτροφίες που δόθηκαν σε πιστούς, ιερείς και μοναχούς, δίνετε μαρτυρία για την ακούραστη φροντίδα της Εκκλησίας για την προώθηση της ολοκληρωτικής ανάπτυξης της ανθρώπινης οικογένειας.

Ο κόσμος χαρακτηρίζεται από βία και συγκρούσεις

Μια συμβολή που, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, φαίνεται ακόμη πιο σημαντική γιατί πρέπει να επηρεάζει συγκεκριμένα τις πληγές της σύγχρονης κοινωνίας:

Σε έναν κόσμο που δυστυχώς χαρακτηρίζεται από βία και σύγκρουση, την υλική και πνευματική φτώχεια και πολύ συχνά από την αδιαφορία πολλών, το έργο σας βοηθά να φέρετε το Ευαγγελικό  μήνυμα ελπίδας, φιλανθρωπία σε εκείνους που επωφελούνται από τη δέσμευσή σας και από τη γενναιοδωρία σας.

Οικοδομώντας την Εκκλησία στην ενότητα

Επομένως, η αποστολή του Ιδρύματος Papal Foundation παραμένει "αλληλέγγυο με τον διάδοχο του Πέτρου". Γι 'αυτόν τον λόγο ο Πάπας, μετά από ευχαριστίες, προσευχήθηκε για να ανανεώσουν "την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας ενωμένης Εκκλησίας και να προωθήσουν την φιλανθρωπία της προς τους τελευταίους αδελφούς και αδελφές μας".

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos