Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Εκατοντάδες στρατιώτες παιδιά αποδόθηκαν στις οικογένειές τους

Περίπου 900 παιδιά απελευθερώθηκαν από ένοπλες ομάδες στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας και συμπεριλήφθηκαν στα προγράμματα αποκατάστασης και ανάπτυξης της UNICEF

Οι στρατιώτες από την Κοινή Κοινή Ομάδα Δυνάμεων (CJTF) - μια τοπική ένοπλη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2013, με στόχο την προστασία των κοινοτήτων από επιθέσεις - στο Maiduguri, στη βορειοανατολική Νιγηρία, απελευθέρωσαν χθες  894 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 106 κοριτσιών. Το γνωστοποίησε η UNICEF ως διάταξη που συνεχίζει την εφαρμογή μιας δέσμευσης που ανέλαβαν ένοπλες ομάδες από το Σεπτέμβριο του 2017. Την ίδια ημερομηνία υπογράφηκε ένα σχέδιο δράσης για την προάσπιση των παιδιών που στρατολογήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με βία στον πόλεμο.

Στην ένοπλη σύγκρουση στη βορειοανατολική πλευρά της Νιγηρίας, περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν υποστεί αυτή τη μοίρα, μεταξύ 2013 και 2017, άλλα έχουν απαχθεί, ακρωτηριαστεί, βιαστεί και σκοτωθεί. Για να μην αναφέρουμε τα πολλά κορίτσια που έχουν γίνει μητέρες και αναγκάστηκαν να γεννήσουν χωρίς βοήθεια ή προσοχή. Αλλά από το 2017 και μετά, απελευθερώθηκαν 1.727 παιδιά και νέοι και από τότε στην τάξη του CJTF δεν υπήρξαν νέοι νεοσύλλεκτοι.

"Κάθε δέσμευση προς τα παιδιά που μεταφράζεται σε συγκεκριμένες ενέργειες αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και πρέπει να αναγνωριστεί και να ενθαρρυνθεί", δήλωσε ο Mohamed Fall, εκπρόσωπος της UNICEF στη Νιγηρία και επικεφαλής της Task Force της χώρας. Παρακολούθηση και τεκμηρίωση των Ηνωμένων Εθνών για σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού. "Τα παιδιά της βορειοανατολικής Νιγηρίας έχουν φέρει το βάρος αυτής της σύγκρουσης. Έχουν χρησιμοποιηθεί από ένοπλες ομάδες για να πολεμήσουν και σε άλλους ρόλους και έχουν δει θάνατο, δολοφονίες και βία. Αυτή η συμμετοχή στη σύγκρουση είχε σοβαρές επιπτώσεις στη φυσική και συναισθηματική ευημερία τους ».

Για όσους έχουν απελευθερωθεί, υπάρχει τώρα μια πορεία υποστήριξης μέσω προγραμμάτων επανένταξης, προκειμένου να ανακάμψει μια τραγικά διακεκομμένη ανάπτυξη και επίσης να συμβάλει στην επίτευξη μόνιμης ειρήνης στη Νιγηρία, καθιστώντας τα ενεργά μέλη της ιθαγένειας. Χωρίς αυτή την υποστήριξη - λέει η UNICEF - πολλά απελευθερωμένα παιδιά αναγκάζονται να αγωνιστούν για να προσαρμοστούν στην πολιτική ζωή, επειδή πολλά δεν έχουν ούτε εκπαίδευση, ούτε επαγγελματικές δεξιότητες. "Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για τα παιδιά, εφ 'όσον εμπλέκονται στην πάλη. Θα συνεχίσουμε έως ότου κανένα παιδί να  παραμείνει ανάμεσα στις ένοπλες ομάδες στη Νιγηρία ", συνέχισε η πτώση.

Τουλάχιστον 9.800 άνθρωποι που είχαν συσχετιστεί προηγουμένως με ένοπλες ομάδες, καθώς και ευάλωτα παιδιά στις κοινότητες, είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές μεταξύ του 2017 και του 2018.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos