Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σήμερα το πρώτο κήρυγμα της Τεσσαρακοστής για την Ρωμαϊκή Κούρια

Ο ιεροκήρυκας του Ποντιφικού Οίκου, π.  Raniero Canta la messa, άρχισε  στο Παρεκκλήσιο της «Μητέρας του Λυτρωτή» το πρώτο από τα πέντε κηρύγματα της Τεσσαρακοστής. Το θέμα είναι: “ επάνελθε στον εαυτό σου”, είναι μία φράση του Αγίου Αυγουστίνου  που προσκαλεί  την απομάκρυνση  από τια καθημερινές απασχολήσεις  και αφαιρέσεις  του κόσμου για να ξαναβρούμε το Θεό μέσα στην καρδιά μας.

Το κάλεσμα του Αγίου Αυγουστίνου για περισυλλογή  και η επαναφορά στο εσωτερικό μας  "In te ipsum redi" –παρμένο από το έργο  "Η αληθινή θρησκεία" (39,72) -, θέλει να μας προτρέψει να βρούμε  καιρό και χώρο για το Θεό, για να τον ακούσομε  και να απογυμνωθούμε  από τον εαυτό μας.  Το αποκορύφωμα  αυτής της συνάντησης  είναι να γνωρίσουμε  στο μεγαλείο της αποκάλυψής του  μέσω του εσταυρωμένου Χριστού. η  "η αγάπη που δίνεται  μέχρι την ολοκληρωτική θυσία", εξηγεί ο π. Raniero Canta la messai. Στα πέντε κηρύγματά του  που θα  κάνει κάθε Παρασκευή, ο ιερομόναχος θα προτείνει μια διαδρομή για να ετοιμάσουμε θέση  στο Θεό και να αφήσουμε κατά μέρος το εγώ μας.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos