Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Στη Σομαλία γιορτάζουν κρυφά τα Χριστούγεννα

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στην επαρχία Banaadir της Σομαλίας, δεκάδες Χριστιανοί εόρτασαν μυστικά τα Χριστούγεννα, φοβούμενοι διώξεις σε μία χώρα, όπου δεν υπάρχει κανένας επίσημος ναός.

Με τα Ιερά Κείμενα στα χέρια εορτάζουν τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης ευχαριστώντας τον Κύριο που ζουν ακόμα και «μπορούν να τον λατρεύουν»
«Ευγνωμονώ τον Κύριο Ιησού Χριστό, που έχει προστατεύσει από τις επιθέσεις και δεν έχω χτυπηθεί από τις εκρήξεις» δήλωσε μια γυναίκα.
Εκατοντάδες Χριστιανοί στη Σομαλία, εκφράζουν φόβους για τους Μουσουλμάνους Εξτρεμιστές, που δρουν στην ζώρα, και οι οποίοι απειλούν με μαζικές εκτελέσεις για όσους λατρεύουν τον Χριστιανισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, το 99,8% των Σομαλών είναι Μουσουλμάνοι, και οι ελάχιστοι Χριστιανοί αν και υπό διωγμόν αντιστέκονται σθεναρά:
«Συναντιόμαστε στα κρυφά στα σπίτια μας και προσευχόμαστε» δηλώνει ο πατήρ Ιωάννης, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα φοβούμενος για την ζωή του. «Κάνουμε πραγματικές λειτουργίες, αλλά σχεδόν ψιθυριστά για να μην ακουστούμε. Ο κόσμος γύρω δεν είναι φιλικός όταν μάθει ότι είσαι Χριστιανός»

Ο π. Τζον, είναι Ιερέας από την Κένυα και εργάζεται ως μηχανικός στο Μογκαντίσου τα τελευταία χρόνια.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos