Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ντροπή για την Ευρώπη που είναι κλειστή στη φιλοξενία

Πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις για να βρεθεί μια λύση σχετικά με την ιστορία των 49 μεταναστών οι οποίοι, αφού διασώθηκαν από τη θάλασσα, δεν έχουν ακόμη λάβει την άδεια να αποβιβαστούν στη στεριά σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης. Ο προβληματισμός του Zuccolini από την Κοινότητα του Saint’Egidio.

Ακόμη χωρίς απάντηση παραμένει το αίτημα των δύο πλοίων, Sea Watch και Sea Eye, που έχουν αγκυροβολήσει στα ύδατα της Μάλτας, για να μπορέσουν να δέσουν σε ασφαλές λιμάνι. 49 στο σύνολό τους οι μετανάστες επί του σκάφους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες, διασώθηκαν από  τη Μεσόγειο θάλασσα από τα δύο σκάφη,. Πολλά ερωτηματικά για την έννοια του αποκλεισμού που ακολουθεί η Ευρώπη, η οποία δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα κοινό σχέδιο που να ανταποκρίνεται σε ένα ζήτημα, αυτό της μετανάστευσης, η οποία έχει ξεπεράσει το στάδιο της έκτακτης ανάγκης. Έκλεισαν τα λιμάνια και στην Ιταλία η οποία, μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Luigi Di Maio, εξέφρασε την προθυμία της δεχθεί κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, ωστόσο η προσφορά απορρίφθηκε από τη Lega και ως εκ τούτου θεωρήθηκε αναξιόπιστη από τη γερμανική ΜΚΟ SeaWatch.

Επείγει μια λύση για τους 49 μετανάστες που βρίσκονται στη θάλασσα

Μια άρνηση που παραπέμπει σε μια αρνητική εικόνα για την ήπειρό μας, δημιουργεί αισθήματα ντροπής – σχολιάζει στα μικρόφωνά μας ο Roberto Zuccolini, εκπρόσωπος της Κοινότητας του Saint’ Egidio-  και είναι ανεξήγητο δεδομένου του μικρού αριθμού των μεταναστών και των αιτούντων ασύλου οι οποίοι χρειάζονται φιλοξενία. Χθες, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη ενός διαλόγου με τις χώρες της Ε.Ε. για την κατανομή των μεταναστών. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ανταποκρίθηκαν θετικά, αλλά καμιά ένδειξη από λιμάνι που να βρίσκεται κοντά στη Μάλτα όπου θα μπορούσαν να αποβιβαστούν τα άτομα αυτά. «Είναι επείγον να βρεθεί μια λύση», δηλώνει ο Zuccolini.

Σαφή τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου για την φιλοξενία

Οι επίσκοποι της Μάλτας και του Gozo, με μια επιστολή, έκαναν έκκληση για αλληλεγγύη από τα αδέλφια των επισκοπών της υπόλοιπης Ευρώπης. «Ναι, η Εκκλησία, όχι μόνο η Καθολική, αλλά και η Προτεσταντική – λέει ο Zuccolini– αποτελούν μια όαση ανθρωπιάς σε ένα γενικό κλίμα δυσπιστίας αναφορικά με τη συμβίωση. Τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου ήταν σαφή ως προς αυτό το ζήτημα, στα οποία πιστεύω, ότι όλοι οι Καθολικοί οφείλουν να ανταποκριθούν».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos