Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
και στη μνήμη του αλησμόνητου Γρηγόρη

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανοίγονται και πάλι στη ζωή, όταν τα αγαπάμε

«Πόσα άτομα με αναπηρία και ταλαιπωρία ξαναρχίζουν στη ζωή μόλις ανακαλύψουν ότι αγαπιούνται! Και πόση αγάπη μπορεί να περάσει από την καρδιά χάρη στη θεραπεία του χαμόγελου»! Έτσι, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε στο  twiter  για τη χθεσινή  Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες που προωθεί ο ΟΗΕ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες  ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την προώθηση της ευημερίας τους.

Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε τρία σημαντικά θέματα: αυτονομία, συμμετοχή και ισότητα.

Η ευτυχία που ο καθένας επιθυμεί μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν είμαστε ικανοί να αγαπάμε. Είναι πάντα θέμα  αγάπης, δεν υπάρχει  άλλος δρόμος. Η πραγματική πρόκληση είναι για εκείνους που θέλουν ν’ αγαπούν ακόμη περισσότερο. Και πόση  αγάπη μπορεί να ξεχειλίσει από μια καρδιά ακόμη και με ένα χαμόγελο. Η θεραπεία  του χαμόγελου συνιστάται από όλους εκείνους που ξέρουν ν’ αγαπούν.

Ο Ιησούς καταλαβαίνει τις αδυναμίες μας, διότι  ο ίδιος τις δοκίμασε προς χάρη μας και έγινε ο γιατρός που θεραπεύει με φάρμακο που λέγεται «αγάπη».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos