Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η «ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»

Η Εκκλησία μας ονομάζεται και είναι Αποστολική, δηλαδή είναι απεσταλμένη να φέρει το μήνυμα του Ευγγελίου, τον Ιησού Χριστό τον ίδιο, σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου, ανεξάρτητα από γλώσσα, φυλή και έθνος. Όλοι οι χριστιανοί από το Βάπτισμά τους και το Χρίσμα τους είναι απεσταλμένοι του Ιησού Χριστού στον κόσμο για να φέρουν το Ευαγγέλιο. Πολλοί χριστιανοί εγκαταλείπουν τα πάντα (πατρίδα, σπίτια, οικογένεια, εργασίες) και παίρνουν τον δρόμο της ιεραποστολής, μεταξύ ανθρώπων που δε γνωρίζουν, για να τους κηρύξουν το Ευαγγέλιο της ελευθερίας και της σωτηρίας.
Δεν καλούνται από τον Κύριο όλοι οι χριστιανοί σ’ αυτό το δύσκολο έργο. Όλοι, όμως, καλούμαστε, από το Βάπτισμά και το Χρίσμα τους, να είμαστε εργάτες του Ευαγγελίου. Αυτούς τους αποστόλους του Χριστού καλούμαστε να συνδράμουμε με τον οβολό μας, ώστε να διευκολύνουμε το έργο τους. Αυτοί οι απόστολοι, για να έχει αξιοπιστία ο λόγος τους, μαζί με το Ευαγγέλιο φέρουν και έργα αγάπης και ευσπλαχνίας προς όσους μαστίζονται από τρομερή φτώχια. Εμείς ας συμμετάσχουμε στο έργο τους με την αρετή της χριστιανικής γενναιοδωρίας.

Παλαιότατη παράδοση της τοπικής Εκκλησίας της Τήνου αποτελεί η προσφορά της στο ιεραποστολικό έργο της παγκόσμιας Καθολικής Εκκλησίας κατά τον μήνα Νοέμβριο. Την ονομάζει «Αδελφοσύνη της Πίστεως», μια έκφραση που μιλά από μόνη της, δηλ. Αδελφότητα για τη διάδοση της Πίστεως. Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, τον οβολό των πιστών, οι οποίοι με αυτή την προσφορά τους επιτελούν ένα διπλό έργο.
Πρώτα βοηθούν και στηρίζουν τους ιεραποστόλους στο έργο τους και δεύτερο η προσφορά τους γίνεται ως ελεημοσύνη για τις ψυχές των κεκοιμημένων πιστών, τους οποίους κατά τρόπο ιδιαίτερο ενθυμούμαστε και συνοδεύουμε αυτόν το μήνα. Έτσι και για τους αγαπημένους μας κεκοιμημένους προσφέρουμε τις καλές μας πράξεις και την ελεημοσύνη μας, και ταυτόχρονα συμμετέχουμε ενεργά στο Αποστολικό έργο της Εκκλησίας μας.

Πηγή: sannicolo.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos