Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ζημίες στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία από την κακοκαιρία

Συνεχίζει να βρέχει στη Βενετία, όπου το νερό της λιμνοθάλασσας εισέβαλε σε ολόκληρη την πόλη και κατάστρεψε καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Ο Πατριάρχης, Μακαριότατος Moraglia: ζήτησε να δοθεί ελπίδα στην πόλη με καλά μελετημένες παρεμβάσεις

Η καταστροφή που προκάλεσε ο κακός καιρός τις τελευταίες μέρες στη Βενετία επανέφερε το θέμα  της διασφάλισης της θρησκευτικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της Βενετίας. Η λιμνοθάλασσα αλμυρού νερού στην πραγματικότητα εισήλθε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, πλημμυρίζοντας το μαρμάρινο μωσαϊκό δάπεδο, το Βαφτιστήρι, το παρεκκλήσιο της  Παναγίας της Βρεφοκρατούσας που  είναι  του δέκατου έκτου αιώνα και κατασκευάστηκε από  τον Καρδινάλιο Zen, φτάνοντας το ένα μέτρο πάνω από το ψηφιδωτό δάπεδο στο νάρθηκα. Η βασιλική έχει ξανανοιχθεί στο κοινό, αλλά οι σημερινές βροχοπτώσεις έχουν καταγράψει 105 εκ. από το υψηλό νερό και εισέβαλαν το 8% της πόλης ξεκινώντας από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ο Σεβασμιότατος. Francesco Moraglia, σε συνεντεύξεις του ζητά έγκαιρες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της ελπίδας στην πόλη και τους πολίτες της.

Η ευθραυστότητα της Βενετίας

«Τη στιγμή της μεγάλη νεροποντής - είπε ο πατριάρχης της Βενετίας στο Ραδιόφωνο του Βατικανού  - πήγα να δω ακριβώς  ποια είναι η κατάσταση της Βασιλικής, και διαπίστωσα πως το νερό  είχε φθάσει σε διάφορα σημεία στην  πλατεία του Αγίου Μάρκου πολύ ψηλά και κατάλαβα τη σοβαρότητα του προβλήματος που  ήθελα να ζητήσω την  προστασία των  ανθρώπων και την  ασφάλειά τους από την Παναγία και  προστάτη μας  Άγιο Μάρκο. Σ εκείνες τις στιγμές η Βασιλική μου φάνηκε πρέπει να γίνει σεβαστή η εικόνα ολόκληρης της πόλης της Βενετίας στην ευθραυστότητα του. η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και της Βενετίας , συντηρούνται και συντηρούνται ως ζωντανή πραγματικότητα, ως λαός.

Το έργο «Mose»

Δεν είμαι τεχνικός, συνεχίζει ο Πατριάρχης Moraglia και δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω τη ζημία που το θαλασσινό νερό με την αρμύρα του μπορεί να προκαλέσει στη Βασιλική, ζημία η οποία μπορεί να αποκαλυφθεί και να  ελεγχθεί  μόνο με την πάροδο του χρόνου. Οι ανησυχίες υπάρχουν. Ελπίζουμε λοιπόν ότι ακόμη και ορισμένα εργαλεία, σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στην  κατάλληλη στιγμή. Η έναρξη των εργασιών θα μας επιτρέψουν  να αποκαταστήσουμε την ελπίδα στην πόλη.
Οι βροχές συνεχίζονται στη Βενετία  που  το νερό έχει εισχωρήσει σε όλη την και καταστρέφοντας  την πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένης και της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos