Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η Εκκλησία να βαδίζει με τους νέους όπως ο Ιησούς

Πέμπτη  Γενική Συνέλευση χθες  το πρωί  στη Σύνοδο των Επισκόπων  αφιερωμένη στους νέους. Η συνέντευξη  με τον π.  Marco Tasca, γενικό Ηγούμενο του τάγματος των Μοναχών Φραγκισκανών.

Οι νέοι «σεισμογράφος της πραγματικότητας και πρωταγωνιστές της Εκκλησίας

«Οι νέοι αναζητούν» και εμείς οι «ενήλικες» οφείλουμε  να ακολουθήσουμε το δικό τους τρόπο, δηλαδή  «να ακούσομε»: οι νέοι «έχουν ανάγκη να ακουστούν». Αυτό υπογράμμισε στα μικρόφωνα του  Vatican News,ο π. Marco Tasca, Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών Πατέρων, που εκλέχτηκε  από την Ένωση των γενικών Προϊσταμένων  για να λάβει μέρος  στις εργασίες της 15ης  γενικής τακτικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων με θέμα: «οι νέοι, η πίστη και η διάκριση της κλήσης».

Σ’ αυτήν την αρχική φάση  της Σύγκλησης, αναφέρει ο Φραγκισκανός παρουσιάστηκε μια δυνατή ανάγκη   “πνευματικής πατρότητας και μητρότητας”. “Χρειάζεται  μία αντίληψη της πίστης  για να διαβάσουμε σε βάθος  την κατάσταση των νέων του σήμερα που  αναζητούν  κάποιον, αναζητούν κάτι, αναζητούν μια αιτία  για τη ζωή σ’ αυτή την τόσο δύσκολη κοινωνία, γεμάτη από   εντάσεις  αλλά γεμάτης επίσης από δυνατότητες”.

Να συμμεριστούμε τη ζωή κατά το παράδειγμα του Ιησού

Κατά τον π. Marco Tasca, “δεν μπορούμε να μιλούμε για Εκκλησία και τους νέους, διότι οι νέοι ανήκουν στην Εκκλησία”: σ’ αυτό που πρέπει να εργαστούμε  είναι η εγγύτητα. Μία άλλη αναζήτηση που παρουσιάστηκε  ξεκάθαρα  στη διάρκεια της Συνόδου, είναι το πλησίασμα. Οι νέοι ζήτησαν: “μείνετε κοντά μας, συνοδέψτε μας,  βαδίστε μαζί  μας”. Ο καιρός της διδασκαλίας, υπογραμμίζει ο Φραγκισκανός Πατέρας,  είναι σήμερα δυνατός μόνο αν είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο», μόνο αν “συμμεριζόμαστε τη ζωή  του και ζούμε μαζί την κάθε μέρα”. “Αυτός είναι ο πιο όμορφος τρόπος  που διαθέτουμε και είναι ακριβώς  αυτό που έκανε ο Ιησούς  που  «μπήκε σε πορεία  και θέλησε να είναι κοντά  στους μαθητές του, ήταν μαζί με το λαό και  συμμερίστηκε  τη ζωή του”.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos