Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια σας

Ο βοηθός επίσκοπος της Λυών, σεβασμιότατος EmmanuelGobilliardσυναντά τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να του ζητήσει λίγα λόγια ενθάρρυνσης και ελπίδας για τους νέους στους οποίους είναι αφιερωμένη η Σύνοδος

Μια ιδιαίτερη συνάντηση η χθεσινή, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου και ο βοηθός επίσκοπος της Λυών, ο Emmanuel Gobilliard δράττεται της ευκαιρίας: ζητά από τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά τη διάρκεια αυτής της βιντεοσκοπημένης συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής της Λυών, λίγα λόγια παρηγοριάς και ελπίδας για τους τόσους πολλούς νέους που εκτός από πρωταγωνιστές αυτής της Συνόδου θα είναι παρόντες και στον Παναμά για την επόμενη Π.Η.Ν.

Ερ. – Άγιε Πατέρα, θα ήταν ένα πραγματικό δώρο για εκείνους (τους νέους) να μπορέσουν να ακούσουν λίγα λόγια παρηγοριάς και ελπίδας από μέρους σας…

Απ. – Ελπίδας… εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της ελπίδας! Το μέλλον και το παρόν βρίσκονται στα χέρια σας. Παρηγοριάς, η λέξη της παρηγοριάς: μη φοβάστε. Πάρτε στα χέρια σας την ευθύνη, να είστε γενναίοι, να προωθείτε τα όνειρά σας. Και μια συμβουλή που θα σας βοηθήσει πολύ: να μιλάτε με τους ηλικιωμένους, επειδή εκείνοι αποτελούν τις ρίζες και εσείς πρέπει να μάθετε από αυτούς για τη ζωή που έζησαν και δεν υπάρχει πια, αλλά αποτελεί τις ρίζες ενός λαού. Και οφείλετε να την προωθήσετε για να την κάνετε να ανθίσει και να δώσει καρπούς. Μην ξεχνάτε ότι αυτό που προσφέρει το δέντρο κατά την άνθισή του προέρχεται από εκείνο που βρίσκεται κάτω από τη γη. Προχωρήστε, χωρίς φόβο, με θάρρος. Διάλογος… αλλά ανήκοντας στην ιστορία του δικού σας λαού. Η ιστορία του λαού σας είναι οι ρίζες και όλη η ανάπτυξη του λαού. Αλλά ο λαός σας έχει ανάγκη να προχωρήσει και αυτό βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Αυτή είναι η ελπίδα σας, αυτή είναι η παρηγοριά σας και αυτή είναι η πρόκληση σας. Κουράγιο: Εμπρός!

Ερ. – Ευχαριστώ… θα τα πούμε στον Παναμά!

 

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos