Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η γεύση της αγάπης

 «Η αγάπη είναι δύσκολη στην εφαρμογή» λένε πολλοί. «Τι γίνεται, όταν η αγάπη είναι μονόπλευρη;» ρωτούν πάλι οι ίδιοι. Όταν έχεις βιώσει την αγάπη, όταν την έχεις δώσει, όταν την έχει πάρει, τότε σίγουρα έχεις γευθεί την αγάπη. Η γλυκιά γεύση της αγάπης σε κυριεύει, σε αναζωογονεί, σε δυναμώνει.

Αυτή η γεύση δεν ξεχνιέται. Αν ξεχαστεί, σημαίνει ότι κάτι άλλο ήταν, εκτός από αγάπη.

Αυτή η γεύση της αγάπης σε κάνει να θυσιάσεις ακόμη και τον εαυτό σου, σε κάνει να αντέχεις την αδικία, την προσβολή, σε κάνει να υπομένεις.

Αυτή η γεύση της αγάπης σε κάνει να δίνεις, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.

Αυτή η γεύση της αγάπης σε κάνει να μιλάς γι’ αυτήν και να την μεταδίδεις.

Αυτή η γεύση της αγάπης σου φανερώνει πόσο εύκολο είναι να αγαπάς και να επιμένεις να αγαπάς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.
Αυτή η γεύση της αγάπης σου αποκαλύπτει πόσο ανούσια, μικρά, ανώφελα είναι όλα χωρίς την αγάπη και τι αξία παίρνουν όταν καλύπτονται απ’ αυτήν.

Αυτή η γεύση της αγάπης αποκτάται μόνο με την αγάπη.

Έχουμε χάσει την γεύση της, όμως, γιατί ξεχάσαμε να αγαπούμε. Προβάλλουμε δικαιολογίες μονίμως για να μην αγαπήσουμε. Νομίζουμε ότι για να αγαπήσεις πρέπει και να αγαπηθείς, αλλιώς σταματάς την προσπάθεια. Πόσο λάθος!

Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά σε απομακρύνουν από την αγάπη και σου στερούν την γεύση της. Στερημένος ο άνθρωπος από την αγάπη, την αναζητά, γιατί είναι βασικό συστατικό της φύσης του. Δυστυχώς, δυσκολεύεται να την βρει. Αυτό του προκαλεί ταραχή. Του φαίνεται πλέον κάτι ξένο, απόμακρο, πολύ δύσκολο. Του έχει λείψει η γεύση της, ενώ οι δικαιολογίες που προβάλλει τον κρατούν μακριά της.

Άνθρωπε, πίεσε τον εαυτό σου και κάνε την υπέρβαση! Κοίτα πίσω από τον τοίχο του εγωισμού σου. Εκεί την έχεις κρύψει και σε περιμένει για να την γευθείς και πάλι, να νιώσεις ξανά άνθρωπος της αγάπης, όπως σε έπλασε με αγάπη η ίδια η Αγάπη, ο Θεός. Μόνο να αγαπάς!

Κείμενο: +Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos