Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Στο τέλος του Αυγούστου η συνάντηση μεταξύ Κυρίλλου και Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πατριάρχης της Μόσχας θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να μιλήσουν για «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Η επιβεβαίωση της συζήτησης δόθηκε χθες και από τα δύο πατριαρχεία. «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει ένα πολύ θετικό γεγονός, συμβάλλοντας στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Κωνσταντινουπόλεως και του πατριαρχείου της Μόσχας και στην ενδυνάμωση των ορθόδοξων δεσμών εν γένει»  εξήγησε ο αρχιερέας Nikolay Danilevich, αντιπρόεδρος του τμήματος για τις εξωτερικές σχέσεις της Ορθοδόξου Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο αρχιερέας Nikolay Balashov, περιορίστηκε να πει μόνο ότι η ατζέντα της συνάντησης θα πρέπει να τεθεί ακόμη υπό συζήτηση. Τον Ιούλιο μια αντιπροσωπεία της Κωνσταντινούπολης μετέβη στη Μόσχα, έγινε αποδεκτή από τον Κύριλλο, θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη συνάντηση κορυφής.

Η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ Βαρθολομαίου και Κύριλλου χρονολογείται τον Ιανουάριο του 2016, κατά τη διάρκεια της σύναξης των Πρωθιερέων των τοπικών αυτοκέφαλων Ορθοδόξων  Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Chambésy, στην Ελβετία. Οι δύο πατριάρχες εμφανίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις φορές: τον Μάρτιο 2014 στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο 2013 στην Ποντγκόριτσα, τον Μάιο 2010 στη Μόσχα και τον Ιούλιο 2009 και πάλι στο Φανάρι.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos