Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

"Οι νέοι έτοιμοι για σοβαρές επιλογές"

Με προοπτική τη Σύνοδο των Νέων, που προκήρυξε ο Πάπας για το μήνα Οκτώβριο, με θέμα : « Οι νέοι , η πίστη και η διάκριση της κλήσης» οι νέοι του εκκλησιαστικού κινήματος «Ανανέωση εν Πνεύματι Αγίω» ετοιμάζονται  σ’ αυτό το σημαντικό γεγονός με μία ειδική Συνάντηση στην  Perugiaγια τρεις μέρες από  χθες 8 – 10 Αυγούστου , με σκοπό την εμβάθυνση  του θέματος: «Διδάσκαλε, σε ποιόν θα πάμε;», που είναι μία φράση παρμένη από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Σκέψεις πάνω στην προσωπική πίστη

Ο σκοπός  της Συνάντησης αυτών των τριών ημερών  είναι «να ζήσουν  στιγμές περισυλλογής  πάνω στην προσωπική τους ζωή , πάνω στη σχέση που υπάρχει  με την πίστη  και τον Θεό και πάνω  στην πρόθεση τους να μπουν σε πορεία’.  Αυτό δήλωσε στο Πρακτορείο ειδήσεων Vatican News ο Angelo Brancaleone εκπρόσωπος  των νέων της Ανανέωσης εν Πνεύματι Αγίω.

Στην Επιστολή έντονης ενθάρρυνσης, την οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος στους νέους γράφει μεταξύ άλλων:“ Ένας καλύτερος κόσμος  οικοδομείται χάριν και σε σας, τη θέλησή σας  για αλλαγή και τη γενναιότητά σας. Μη φοβάστε να ακούτε το Πνεύμα το  Άγιο  που σας προτείνει  σοβαρές αλλαγές, μην καθυστερείτε  όταν η συνείδησή   σάς ζητά να  τολμήσετε να ακολουθήσετε τον Διδάσκαλο”. "Πιστεύω ότι οι νέοι  είναι έτοιμοι  για σοβαρές αποφάσεις  - βεβαιώνει ο Angelo Brancaleone – αλλά χρειάζεται  να τους κατευθύνουν και να τους συνοδεύουν σ’ αυτές τις επιλογές τους". "Πολλοί  - προσθέτει – είναι επίσης έτοιμοι  να καταναλώσουν τη ζωή τους  σε αξίες  που δίνουν νόημα  στην ίδια τη ζωή και στην ιστορία, αλλά  δίπλα τους χρειάζονται πρόσωπα έτοιμα και ικανά".

Η εγγύτητα και η εμπλοκή της Εκκλησίας

Τι ζητούν οι νέοι από την Εκκλησία; Για τον Brancaleone, οι πιστοί ζητούν εγγύτητα, ενώ τα πιο απομακρυσμένα παιδιά  "θα ήθελαν από την Εκκλησία μία γλώσσα  πιο εθιστική"; Πάντως για όλους ισχύει  το αίτημα:  για "μητέρες και πατέρες προσεκτικούς". Και οι νέοι της Ανανέωσης κάνουν μία πορεία που από τις ιταλικές εκκλησιαστικές επαρχίες  θα φθάσει στη Ρώμη στις 11 και 12 Αυγούστου για την αγρυπνία  και τη συνάντηση με τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο.  Είναι μία «πορεία  ενδεικτική»,  υπογραμμίζει ακόμη ο Brancaleone:αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνεται βήμα προς βήμα μία εξωτερική και εσωτερική πορεία  με σκοπό την ανακάλυψη  του φιλεύσπλαχνου προσώπου του Θεού Πατέρα".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos