Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ 6ος 

Μετά την απαγγελία της Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστους, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πάπα Παύλου του 6ουμε την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την κοίμησή του.

Είπε ο Άγιος Πατέρας

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές,

Πριν από σαράντα χρόνια ο μακάριος Παύλος ο 6οςζούσε τις τελευταίες ώρες πάνω σ’ αυτή τη γη. Κοιμήθηκε πράγματι στις 6 Αυγούστου του 1978. Τον ενθυμούμεθα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη εν αναμονή της αγιωνυμίας του στις 14 του προσεχούς Οκτωβρίου.

Από τον ουρανό μεσιτεύει για την Εκκλησία, που τόσο πολύ αγάπησε, και για την ειρήνη του κόσμου. Αυτόν το μεγάλος Πάπα του νεοτερισμού τον χαιρετούμε όλοι με ένα θερμό χειροκρότημα!

Χαιρετώ επίσης όλους εσάς με αγάπη, Ρωμαίοι και προσκυνητές από διάφορες Χώρες: οικογένειες, ενοριακές ομάδες, οργανώσεις και χωριστά την κάθε μια και τον καθένα σας. Ιδιαίτερα χαιρετώ τον κύκλο-προσκύνημα που προέρχεται από την πόλη Velehrad(Moravia), τους πιστούς της Lorca(Spagna), τους νέους και τους έφηβους της Novoli.

Σε όλους εύχομαι μια καλή Κυριακή και σας ζητώ να μη ξεχνάτε να προσεύχεστε για μένα. Ευχαριστώ Και καλή όρεξη!

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos