Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Θλίψη και Προσευχή

Τρόμος στην Ινδονησία στο νησί Lombokεξ αιτίας των συνεχών δονήσεων, που από προχθές έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες νεκρούς  και τραυματίες  εκτός από τις καταρρεύσεις και ερημώσεις  τουριστικών συγκροτημάτων και οικιών.

Ο απολογισμός των θυμάτων δίνει συνεχώς νέα νούμερα και μέχρι στιγμής είναι 140 από τον βίαιο προχθεσινό σεισμό στην Ινδονησία που είναι ο δεύτερος μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται  και φροντίζει να φθάσει η εγγύτητά του στο λαό.

Σε ένα τηλεγραφικό Μήνυμα που υπογράφει ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Pietro Parolin, στις Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές   της Ινδονησίας  εκφράζοντας  τη «μεγάλη θλίψη»  με την οποία πληροφορήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος "την τραγική απώλεια  των ανθρωπίνων θυμάτων και την καταστροφή" που δημιούργησε ο σεισμός των 7 ρίχτερ στο νησί Lombok.

Υπάρχουν χιλιάδες κατεστραμμένα κτήρια  και τραυματίες. Τα άτομα που εγκατέλειψαν  τα σπίτια τους στο νησί  Lombok πλησιάζουν τις 20 χιλιάδες. Υπάρχει άμεση ανάγκη γιατρικού προσωπικού, τροφίμων  για τα άτομα  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους  εξ αιτίας των ζημιών που υπέστησαν.

Προσευχή, δύναμη  και παρηγοριά.

Ο Πάπας εκφράζει την αλληλεγγύη του  για όλους και βεβαιώνει  ότι προσεύχεται "ιδιαίτερα για την αιώνια ανάπαυση των νεκρών, τη γιατρειά  των τραυματισμένων και την παρηγοριά  όλων εκείνων που υποφέρουν εξ αιτίας της απώλειας των αγαπημένων προσώπων τους".

Ενθαρρύνοντας τις Αρχές και όλους εκείνους που προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα αυτής της καταστροφής, ο Πάπας Φραγκίσκος  επικαλείται  για το λαό την "παρηγοριά»  τη "δύναμη" και επικαλείται  σε όλους την ευλογία του Θεού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos