Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Συνέλευση των Θρησκευτικών Αρχηγών  για να ξεπεράσει η Χώρα την κρίση

Για να βρεθεί μία λύση στην κρίση που εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζουν οι Αγγλόφωνες περιοχές του Καμερούν, στο βόρειο ανατολικό και το νότιο δυτικό της Χώρας, οι θρησκευτικοί Αρχηγοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αποφάσισαν να κάνουν μια γενική Συνέλευση Bueai στις 29 και 30 Αυγούστου.

Το θέμα της γλώσσας στο κέντρο της βίας

Οι συγκρούσεις, που τώρα πια είναι καθημερινές μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και το κίνημα της ανεξαρτησίας ώθησαν τους θρησκευτικούς Αρχηγούς να δεσμευτούν στην προώθηση του διαλόγου Η βία είναι καρπός της ερεθισμένης εκδίκησης της χρήσης της αγγλικής γλώσσας δίπλα στους γαλλόφωνους που ευρίσκονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και προκάλεσε αιματηρέ συγκρούσεις, συλλήψεις, βασανιστήρια και βιασμούς. Ο απολογισμός είναι περίπου 150 θύματα και πάνω από 180 χιλιάδες εκτοπισμένους στην Νιγηρία

Ένας διάλογος που προωθείται από τους θρησκευτικούς Αρχηγούς

Ο Καρδινάλιος Christian Tumi, Αρχιεπίσκοπος στην Douala, ο Πάστορας της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας του Καμερούν, Babila George Fochang, ο Ιμάμης του κεντρικού Τζαμιού στην Bamenda, Tukur Mohammed, και ο επί κεφαλής των Ιmamτου κεντρικού Τζαμιού της Buea, Alhadji Mohammed Aboubakar, συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και εξέφρασαν τη θέληση τους να προσφερθούν ως “μεσολαβητές” και μεσάζοντες μεταξύ της Κυβέρνησης του Καμερούν και τους αποσχιστές. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα La Croix Africa.

Οι ίδιοι οι θρησκευτικοί Αρχηγοί δήλωσαν ότι τα όπλα δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και να φέρουν την ειρήνη.

+N

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos