Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μα πράγματι είμαι τόσο μικρή;

Πριν από μερικές Κυριακές  πήγα σε μια πολύ όμοφη γιορτή:  με είχε καλέσει  για την πρώτη φορά που λα λάβαινε την Αγία Κοινωνία  μια ξαδέλφη μου. Είναι μόνο δύο χρόνια πιο μεγάλη από μένα, αλλά έχει τα ίδια γούστα με τα δικά μου: όταν συναντιώμαστε,  βρίσκουμε τρόπουες να παίζουμε μαζί  και να συζητούμε  για πολύ ώρα, χωρίες να τσακονώμαστε.

Και η γιορτή της Κυριακής ήταν θαυμάσια: στο χώρο που περάσαμε το απόγευμα  με τους άλλους συγγενείς  διασκεδάσαμε  τόσο πολύ  και ο  πολύ καλός καιρός  μας επέτρεψε να παίξουμε έξω.

Μπόρεσα να θαυμάσω την ξαδέλφη μου  ιδιαίτερα  στην Εκκλησία στη διάρκεια της πρωινής Θείας Λειτουργίας ήταν πανευτυχής  με το λευκό της φόρεμα και δε σταματούσε να με κοιτάζει και να φτιάχνετε στον πάγκο.

Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, παρατηρώντας την, για πρώτη φορά αισθάνθηκα  σαν αποκλεισμένη  από τη χαρά της. και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την απορία μου  προς τη μητέρα μου  που καθόταν δίπλα μου. « Μα γιατί  δεν μπόρώ  να λάβω και εγώ την Αγία Κοινωνία;»  Εκείνη μου είπε ότι  είμαι ακόμα μικρή,  όμως στην ταξη μου στο σχολέιο  υπάρχει μια μαθήτρια της ίδιας με μένα ηλικίας και όμως έχει λάβει την Αγία Κοινωνία  στη γειτονική ενορία….

Αλβέρτα

Αγαπητή, έχεις πολύ δίκιο… δεν είναι και τόσο μικρή  για να μην μπορείς να πλησιάσεις  στην Αγία Κοινωνία και να νιώσεις  τη χαρά της ολοκληρωμένης συμμετοχής στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Πράγματι  όλοι εκέινοι που έχουν λάβει το Μυστήριο του Βαπτίσματς μπορούν να λαβουν  και τη Θεία Κοινωνία. Στις Εκκλησίες  της Ανατολής  τα παιδιά  μποορύν να κοινωνήσουν  όπως  κάνει η μαμά με τα μικρά της παιδιά.

Θα ήταν πολύ όμορφο αν αργά ή γρήγορα και σε μας γινόταν το ίδιο ώστε να μπορούν και τα μικρά παιδιά να μάθουν να κοινωνούν το Σώμα και  το Αίμα του Χριστού, όπως μαθαίνουν να δέχονται το μητρικό γάλα.

Προς το πάρον στην Καθολική Εκκλησία του ρωμαίκού τυπικού, στην οποία εσύ βαπτίστηκες  και κατηχείσαι είναι προτιμότερο  να περιμένει ένα μικρο παιδί για να μπορέει να ξεχωριζει το ψωμί και το κρασί που είναι  από το κοινό. Επομένως δεν σου λείπει παρά να μεγαλώσεις και να προετοιμαστείς  για να γευθεις την Αγία Κοινωνία ωε ένα μεγάλο δώρο. Επομένως  η αναμονή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να  κάνει πιο τέλεια την επιθυμία. Ε’υχομαι το ίδιο να γίνει και με σένα.

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos