Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Το να κατηγορούμε τον εαυτό μας αποτελεί μέρος της χριστιανικής σοφίας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος επικέντρωσε τη σημερινή πρωινή θεία λειτουργία στον Οίκο Santa Marta, στη συγχώρεση. Εμπνευσμένος από το Βιβλίο του Προφήτη Δανιήλ, ο Ποντίφικας είπε ότι «το να κατηγορούμε τον εαυτό μας αποτελεί μέρος της χριστιανικής σοφίας. Όχι το να κατηγορούμε τους άλλους, όχι… Τον εαυτό μας. Αμάρτησα. Και όταν πλησιάζουμε στο μυστήριο της εξομολόγησης να έχουμε αυτό στο νου μας: Ο Θεός που είναι μεγάλος μας έχει δώσει τόσα πολλά και δυστυχώς, εγώ αμάρτησα, πρόσβαλλα τον Κύριο και ζητώ τη σωτηρία».

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τις αμαρτίες μας και να λέμε την αλήθεια στον Κύριο χωρίς ντροπή: «Έκανα αυτό, Κύριε. Αμάρτησα ενώπιών Σου». Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήγησε ότι ο Κύριος μας αγαπά άνευ όρων και ότι είναι ευσπλαχνικός «εφόσον εμείς συγχωρούμε τους άλλους», επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν είναι εύκολο, επειδή η μνησικακία φωλιάζει μέσα στην καρδιά μας και πάντα υπάρχει εκείνη η πικρία». Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και να μην πιστεύουμε στον διάβολο και στο μίσος γιατί κάνουν τον πιστό αιχμάλωτο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos