Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Πάντα σε πορεία, ως μάρτυρες ελπίδας

Ο Ποντίφικας συναντήθηκε, με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των εκπροσώπων των Ιεροσπουδαστηρίων γερμανικής γλώσσας.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κλήσεις, αλλά μπορούμε «να γίνουμε μάρτυρες του καλέσματος του φιλεύσπλαχνου Θεού». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στο Βατικανό τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των εκπροσώπων των Ιεροσπουδαστηρίων της γερμανικής γλώσσας, μια συνάντηση που «ενισχύει την πορεία της νέας αναγγελίας του Ευαγγελίου» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Βγαίνουμε από τα συνήθη πρότυπα

Κατά την ομιλία του, ο Ποντίφικας αναγνώρισε ότι «γεννιούνται νέες και διαφορετικές πολιτισμικές μορφές που δεν αποτελούν μέρος των γνωστών προτύπων». Εξ ου και η πρόσκληση να βγάλουμε από πάνω μας «ορισμένες συνήθειες στις οποίες είμαστε προσκολλημένοι» για να ασχοληθούμε «με αυτό που ακόμη είναι άγνωστο». Μια διαδρομή που πρέπει να διασχίσουμε με «το βλέμμα στραμμένο προς τον Ιησού ο οποίος υπέφερε, πέθανε και αναστήθηκε». Στις πληγές του, πράγματι, «όπως και σε εκείνες του κόσμου, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια της Ανάστασης». Αυτή είναι η βεβαιότητα η οποία «πάντα, μας επαναφέρει στην πορεία ως μάρτυρες ελπίδας».

Βγαίνουμε από το εγώ για να βιώσουμε τη συνάντηση

Πάνω απ’ όλα, ο Πάπας  σκεπτόμενος τους «νέους που προετοιμάζονται για την ιεροσύνη», μας προσκαλεί όλους να βγούμε από το «εγώ» μας για να απευθυνθούμε στο «εσύ», στο «συγκεκριμένο άτομο που έχει ανάγκη, που χρειάζεται την εγγύτητά των ανθρώπων και την εγγύτητα του Θεού».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos