Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

Η περίοδος της Τεσσαρακοστής είναι ο κατάλληλος και ευπρόσδεκτος καιρός για μετάνοια και νηστεία. Ποια όμως μετάνοια και ποια νηστεία ζητά ο Κύριος από τον άνθρωπο;

Υπάρχει κίνδυνος να προσποιηθούμε μια πρακτική αρετής! Να μην είμαστε συνεπείς. Και αυτό διότι η νηστεία δεν ζητά μόνο «επιλογή τροφών» αλλά τρόπους ζωής που πρέπει να χαρακτηρίζονται από την ταπεινότητα και τη συνέπεια.

Κλειδί για να ανοίξουμε αυτή την πραγματικότητα είναι ο λόγος του Κυρίου που μας απευθύνεται τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι ο λόγος που μας εμπνέει τη σωστή μετάνοια και νηστεία που είναι χρήσιμη για την πνευματική μας ζωή. Είναι αυτή που μας ζητά. Και βέβαια δεν μας ζητά να ακολουθήσουμε πιστά το σαρακοστιανό μενού. Αυτό το μενού που μας προσφέρει ένα πλούσιο γεύμα, αποφεύγοντας μόνο συγκεκριμένες τροφές αλλά κατά τα άλλα γευστικότατο και πλουσιότατο. . Δεν φθάνει να αλλάξουμε το περιεχόμενο του πιάτου, να αλλάξουμε μια μπριζόλα με ένα ψάρι καλά περιποιημένο και με μαγιονέζα μπόλικη. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο, τότε προσποιούμαστε και μάλλον συνεχίζουμε την περίοδο του καρναβαλιού που άλλοι φαινόμαστε και άλλοι είμαστε.

Το μέτρο που μας βοηθάει να μετρήσουμε τη μετάνοια και τη νηστεία μας δεν είναι οι συμβουλές των εστιατόρων αλλά οι συμβουλές που μας δίνει ο Θεός με το Λόγο του: « Η νηστεία ου διάλεξα εγώ δεν είναι τούτη; Να μοιράζεις μ’ αυτόν που πεινάει και να βάζεις μέσα στο σπίτι σου τους άστεγους φτωχούς; Όταν βλέπεις τον γυμνό να τον ντύνεις;

Τότε η νηστεία μας θα είναι προς όφελος δικό μας και των άλλων .

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos