Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ημέρα του ασθενή: να φροντίζουμε και να αναγγέλλουμε το Ευαγγέλιο

Η γυναίκα αυτή δεν βλέπει το φυσικό φως αλλά αισθάνεται το πνευματικό

Η Εκκλησία  τέλεσε την παγκόσμια Ημέρα του ασθενή επικεντρώνοντας  την προσοχή της πάνω στην αξία  της υποδοχής, όπως υπενθύμισε και ο Πάπας στο σχετικό Μήνυμά του.

Ο Απόστολος Ιωάννης που, κάτω από το Σταυρό, πήρε  την Παναγία  μαζί του στο σπίτι του είναι για αποτέλεσε για  τον Πάπα  η  εικόνα που παρουσιάζει τη φιλοξενία, την οποία και έθεσει στο κέντρο του Μηνύματός του για την παγκόσμια Ημέρα του ασθενή.

Κοντά στην πονεμένη

Σε δυο χιλιάδες χρόνια , υπενθυμίζει ο Πάπας, η Εκκλησία  δημιούργησε μία ιστορία  «πλουσιότατη  σε πρωτοβουλίες» έναντι των προσώπων  που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.  Μια ιστορία   που ξεκινά  από μία  αρετή  βάθους  που βιώθηκε  συνεχώς  από τον αδελφό  Gian carlo Lapic’, των  Fatebenefratelli: «τη διαθεσιμότητα τους ανοίγματος  σε όποιον βρίσκεται δίπλα μας, διότι «αν είναι δύσκολο να δεχθεί κανείς την συνηθισμένη εγγύτητα, είναι ακόμη πιο δύσκολο να την δεχθεί όταν αυτή είναι πληγωμένη και άρρωστη».

“ Χωρίς τη διαθεσιμότητα για τον άλλο είναι δύσκολο να δεχθεί κάποιος την ασθενή εγγύτητα”

Η φροντίδα για τον άρρωστο δεν συμβαδίζει με το κέρδος

Στο  Μήνυμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί μεταξύ άλλων  να στηρίζουμε τα καθολικά νοσοκομεία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να εισέλθει στον τομέα της υγείας το εμπόριο, εις βάρος των φτωχών.

Να είμαστε κοντά σ’ εκείνον που υποφέρει, με  δημιουργικότητα  και αγάπη.

“Δεν προσφέρεται η φροντίδα χωρίς την αγγελία  και δεν εκπληρώνεται η αγγελία χωρίς φροντίδα”. Σ’ αυτή τη βεβαιότητα  που άλλαξε τη ζωή του  και άνοιξε μια νέα οπτική της φροντίδας των ασθενών, 500 χρόνια πριν ο Άγιος Ιωάννης του Θεού, ίδρυσε  στη Ρώμη το Νοσοκομείο Fatebenefratelli. Ο ζήλος του,  συνεχίζεται και σήμερα και με όσους εργάζονται στο Θεσμό αυτό και εκδηλώνεται με την εγγύτητα  από τους πρόσφυγες και τους φτωχούς,  και από τα άτομα με ειδικές διανοητικές ανάγκες στους μοναχικούς  ηλικιωμένους. Είναι η δέσμευση  της «δημιουργικότητας την οποία συνιστά  η αγάπη”. Σ’ αυτή τη συμπεριφορά  ενυπάρχει η εικόνα  της θεραπεύουσας Εκκλησίας,  μιας Εκκλησία που φροντίζει, προσφέρει και προσφέρεται και όταν σκύβει  πάνω στους αρρώστους αναγγέλλει το Ευαγγέλιο της ευσπλαχνίας.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos