Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο αμαρτωλός μπορεί να γίνει  άγιος, όχι όμως ο διεφθαρμένος

Αγρυπνείτε κάθε μέρα, για να μη βρεθείτε μακριά από τον Κύριο.

Ήταν το κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου στην ομιλία του χθες κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο του Οίκου «Αγία Μάρθα». Ο Πάπας μίλησε για τον κίνδυνο στον οποίο εκτιθέμεθα,  όταν εξασθενεί η καρδιά μας.

Ο Δαβίδ είναι άγιος, παρόλο που ήταν αμαρτωλός, ο μεγάλος σοφός Σολομών όμως απορρίφτηκε από το Θεό, διότι ήταν διεφθαρμένος. Ένα φαινομενικό παράδοξο  αυτό πάνω στο οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος επικέντρωσε την ομιλία του.  Το βιβλικό ανάγνωσμα που προτείνεται για την ημέρα αυτή  είναι από το Α’ Βιβλίο των Βασιλειών και μιλά για τον Σολομώντα  και τις αδυναμίες του. «Ακούσαμε κάτι το περίεργο» σχολίασε ο Ποντίφικας: « Η καρδιά του Σολομώντα  δεν έμεινε ακέραιη  στον Κύριο, το Θεό του, όπως η καρδιά του Δαβίδ του Πατέρα του».

Το πρόβλημα της αδυναμίας της καρδιάς.

Εξήγησε  ότι είναι περίεργο,  διότι ο Σολομών  δεν γνωρίζουμε ότι έκανε βαριές αμαρτίες, ήταν πάντα ισορροπημένος, ενώ ο Δαβίδ ξέρουμε ότι είχε μια δύσκολη ζωή, ότι ήταν ένας αμαρτωλός. Και όμως  ο Δαβίδ είναι άγιος. Για το Σολομώντα  λέγεται ότι «η καρδιά του  βρισκόταν μακριά από τον Κύριο”. Αυτός που είχε επαινεθεί από τον Κύριο,  όταν είχε ζητήσει τη σοφία  για να κυβερνήσει, ενώ ο Δαβίδ  όταν καταλάβαινε ότι είχε αμαρτήσει, κάθε φορά  ζητούσε συγνώμη. Ο Σολομών, για τον οποίο ο κόσμος  μιλούσε πάντα με καλά λόγια, που ακόμη  και η Βασίλισσα  της Σαβά ήθελε να τον συναντήσει, είχε απομακρυνθεί από τον Κύριο  για να ακολουθήσει άλλους θεούς, αλλά δεν φαίνεται να είχε μετανοήσει.

Και εδώ είναι το πρόβλημα του αδυνατίσματος της καρδιάς. Όταν η καρδιά αρχίζει να αδυνατίζει, τότε η αμαρτία είναι πολύ κοντά. Το αδυνάτισμα της καρδιάς  είναι μια αργή πορεία που  σε κάνει να γλιστράς  σιγά- σιγά»…. Και ο Σολομών αποκοιμισμένος από τη δόξα του , τη φήμη του , άρχισε να ακολουθεί λανθασμένο δρόμο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos