Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η υποδοχή είναι ένας τρόπος ζωής

Η υποδοχή αποτελεί τρόπο ζωής, υπογράμμισε ο π. Czerny στο κανάλι Vatican Media, στα ιταλικά, την 1η Ιανουαρίου 2018, για την 51η Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, με θέμα: «Μετανάστες και πρόσφυγες: άντρες και γυναίκες σε αναζήτηση της ειρήνης».

Ο πατέρας Michael Czerny, Αντιπρόεδρος του τμήματος «Μετανάστες και πρόσφυγες» της Ρωμαϊκής Συνόδου για την Υπηρεσία της πλήρους ανθρώπινης ανάπτυξης, επανέρχεται στις τέσσερις ενέργειες που ο Πάπας συμβουλεύει, με το μήνυμά του, ως απάντηση στην «ευκαιρία μετανάστευσης»: υποδέχομαι, προστατεύω, προωθώ και ενσωματώνω.

Αυτές οι τέσσερις ενέργειες, υπογραμμίζει ο υφυπουργός, είναι προσιτές σε όλους: «Δεν είναι μόνο ένα μεταναστευτικό ζήτημα. Η υποδοχή αποτελεί μια χειρονομία που όλοι μπορούν να κάνουν, να ανοίξουν την καρδιά τους, το πνεύμα τους, το σπίτι τους, την αγκαλιά τους σε όποιον αισθάνεται αποκλεισμένος και εύθραυστος. Είναι ένας τρόπος ζωής». Και ακόμη κι αν δεν βρίσκονται μετανάστες κοντά μας, προσθέτει, «σίγουρα υπάρχει κάποιος που αναμένει την προώθηση και την ενσωμάτωση και αυτό ανοίγει το πνεύμα μας και την καρδιά μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ζήσουμε το Ευαγγέλιο της πράξης και της δέσμευσης… Αυτή είναι η πρόκληση για το Νέο Έτος».

Αναφερόμενος επίσης στο σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών, των δύο παγκοσμίων συμφωνιών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (Παγκόσμιο Σύμφωνο) για το 2018, ο αντιπρόεδρος ανάφερε  τα 20 σημεία δράσης που διατυπώθηκαν από το τμήμα της Ρωμαϊκής Συνόδου το οποίο έθεσε απευθείας υπό την εξουσία του Πάπα: συγκεκριμένους τρόπους για να γίνουν πράξη τα τέσσερα ρήματα. Για «μια περισσότερο σεβαστή, υπεύθυνη και λιγότερο αγωνιώδης διαχείριση ροής», ο π. Czerny πιστεύει ότι αυτά τα τέσσερα ρήματα «είναι οι καλύτεροι δυνατοί «πυλώνες» και αποτελούν την ευχή μας και τη δέσμευσή μας για το 2018».

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos