Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μεγάλη αναμονή της Εκκλησίας στη Χιλή για την επίσκεψη του Πάπα

Είμαστε ευτυχείς να υποδεχθούμε τον Πάπα Φραγκίσκο και να ακούσουμε το λόγο του: αυτά ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου του Σαντιάγκο της Χιλής, Καρδιναλίου Riccardo Ezzati. Ανάμεσα στα στάδια της επίσκεψής του και μια γυναικεία φυλακή.

Μεγάλη είναι η προσδοκία της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου από μέρους της Εκκλησίας της Χιλής: αυτό εκφράζει στα μικρόφωνά μας ο καρδινάλιος Riccardo Ezzati, αρχιεπίσκοπος της επισκοπικής διοίκησης του Σαντιάγκο της Χιλής. Αναμονή και συγκεκριμένα, επιθυμία να τον υποδεχθούμε με χαρά, να ακούσουμε το λόγο του και επίσης να μπορέσουμε να του παρουσιάσουμε αυτό που είναι η Εκκλησία της Χιλής σήμερα.

Μια Εκκλησία και μια χώρα που έχουν αλλάξει πολύ

Πρόκειται για μια Εκκλησία που έχει αλλάξει πολύ, σε σύγκριση με τότε, το 1987, όταν ο Πάπας Woyjtyla επισκέφθηκε τη χώρα, όπως ακριβώς άλλαξε και η Χιλή: τότε με μια δικτατορία, τώρα με μια δημοκρατία. Ο Καρδινάλιος Ezzati επισημαίνει, στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Φραγκίσκου, από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου, τη συνάντηση με τις γυναίκες που κρατούνται στη φυλακή της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια το ζήτημα της μετανάστευσης, εξηγώντας τις προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας να αλλάξει τους ισχύοντες νόμους, για να καταστήσει το μεταναστευτικό φαινόμενο πιο ανθρώπινο και βασισμένο στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos