Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι Rohingya πληρώνουν εξαιτίας ……..

Το ταξίδι του Πάπα ήταν, μεταξύ άλλων, ένας φάρος που στοχεύει στη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Rohingya, μια μειονότητα που ασπάζεται τη μουσουλμανικής θρησκεία και που δέχεται την εναντίωση της βουδιστικής πλειοψηφίας στην Μυανμάρ. Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να βρουν επισφαλή υποδοχή σε στρατόπεδα προσφύγων στο γειτονικό Μπαγκλαντές. Ο Πάπας στη Ντάκα τους ζήτησε συγνώμη για την αδιαφορία του κόσμου σε ότι τους αφορά. Αλλά στη ρίζα της κρίσης υπάρχουν μεγάλα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που συντρίβουν αυτούς τους ανθρώπους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα διεκδικούν την επιρροή στη γη τους. Γι αυτό το θέμα μιλά, στη  συνέντευξη με τον Carlo Marroni, ο ανταποκριτή μας για το Βατικανό της εφημερίδας «il Sole24 ore».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos