Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σύντομα μακάριος «ο  Πάπας του χαμόγελου» Ιωάννης – Παύλος Α’ 

Μετά τον τίτλο του «οσίου» που έχει αποδοθεί στον Πάπα Ιωάννη-Παύλο Α΄, τώρα εξετάζονται  τρία πιθανά θαύματα  που πιστεύεται ότι έγιναν  με τη μεσιτεία του  στην Ιταλία και στην Αργεντινή.

Τις περασμένες μέρες διαψεύσθηκε επίσης οριστικά η κάποια  διάδοση  περί ανθρωποκτονίας του.

Λείπει ακόμη ένα θαύμα, ή καλύτερα η επιβεβαίωση ενός εκ των τριών υποτιθεμένων θαυμάτων που οι γιατροί μελετούν  και μετά ο  για 33 ημέρες «Πάπας του χαμόγελου», θα είναι για τη Εκκλησία μακάριος .

Η Γενική Συνέλευση των Καρδιναλίων και Επισκόπων της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων, παμψηφεί δέχτηκε “τον  ηρωισμό  των αρετών” του Πάπα Ιωάννη – Παύλου Α΄, ο οποίος εκλέχτηκε στην Αποστολική  Έδρα της Ρώμης στις 26 Αυγούστου  1978 και απεβίωσε  την επόμενο μήνα στις 28 Σεπτεμβρίου.

Για να  προχωρήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στην μακαριωνυμία του  και να  εορτάζεται από την Εκκλησία ως μακάριος,  πρέπει η Ρωμαϊκή Σύνοδος για τις υποθέσεις των Αγίων να επιβεβαιώσει  έστω μία από τις  θαυματουργικές θεραπείες  που αποδίδονται  στη μεσιτεία  του Πάπα Ιωάννη – Παύλου Α΄.

Τρία είναι τα υποτιθέμενα θαύματα  τα οποία αποδίδονται στη μεσιτεία και τα οποία αυστηρά μελετώνται. Το ένα λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε στην Pugliaτης Ιταλίας. Ένα άλλο έγινε αποδεκτό από την  ειδική εξεταστική Επιτροπή στο Buenos Aires,ενώ  για το τρίτο  συνεχίζεται η εξέταση.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos