Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το πρόσωπο και η καρδιά


Αλίμονο σε εσάς, που παρουσιάζεστε στις πλατείες και προβάλετε τις νηστείες και τις τιμωρίες στις οποίες υποβάλλεστε και μέσα στο ναό

Αλίμονο σε εσάς ασβεστωμένα μνήματα. Αλίμονο σε εσάς που έχετε την εμφάνιση αρνιών, ενώ στο εσωτερικό είστε αρπακτικοί λύκοι.

Οι γνήσιες τροφές, για να είναι ορεκτικές και εύγεστες δεν χρειάζονται καρυκεύματα: ήδη διαθέτουν γεύση από μόνες τους. Ωστόσο, καθώς παλαιώνουν, μαραίνονται ή ακόμη και καταστρέφονται, αποκτούν νέα εμφάνιση, όταν εμποτιστούν με καρυκεύματα, με σάλτες, με μπαχαρικά.. για να ξεγελάσουν.

Όσο περισσότερο είμαστε χριστιανοί, τόσο λιγότερο βάρος δίνουμε στο ένδυμα, στις τελετές, στους ρυθμούς, στα διακριτικά και το αντίστροφο, όσο λιγότερο χριστιανοί είμαστε, τόσο περισσότερη σημασία τείνουμε να δίνουμε στα φυλακτήρια, στα μακριά ενδύματα, στους τίτλους, στις υποκλίσεις, στα εξωτερικά σημάδια.

Το ράσο δεν κάνει τον παπά: ο παπάς είναι πάντα ο ίδιος, ακόμη και χωρίς το ράσο. Του αρκεί το clergyman, που είναι εξ ίσου ένα σοβαρό εκκλησιαστικό ένδυμα για τον που καλό είναι να διακρίνεται ανάμεσα στο λαό, ώστε να είναι πάντοτε στη διάθεση του, αυτός που είναι χωρίς να χρειάζεται να παρουσιαστεί.

Ο Θεός δεν κοιτά το πρόσωπο, αλλά κρίνει τον εσωτερικό κόσμο που ανθρώπου, το καλό ή το κακό που πραγματικά κατοικούν μέσα στην καρδιά του και βγαίνουν μέσα από αυτήν.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos