Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία του Ιησού όπως την θέλει ο καθένας


Για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και αφορά την νομική ταυτότητα φύλου μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους, μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. «Η Εκκλησία έχει σταθερές θέσεις. Κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, τις επιλογές του» είπε ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου.

Σε ερώτηση για το αν η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα επιδείνωνε τις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε διπλωματικά «Πιστεύω αναλογίζεστε το μέγεθος των προβλημάτων που πρέπει να ασχοληθούμε. Για αυτό και εγώ λυπάμαι που ενώ είναι τόσα τα προβλήματα της δυστυχίας, της πείνας, καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα. Η Εκκλησία έχει τις θέσεις της και σε άλλα θέματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία του Ιησού όπως την θέλει ο καθένας» ενώ απέδωσε τα εύσημα στον πρώην ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα για τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στην ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Πηγή: amen.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos