Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Εκκλησία είναι ένα χώρος θεραπείας για όλους

Στο τέλος της κατήχησης της γενικής ακρόασης, ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισε τις διάφορες ομάδες προσκυνητών από όλο τον κόσμο, καλώντας τους όλους να αποτελούν ζωντανή μαρτυρία της φιλεύσπλαχνης αγάπης του Θεού, μιας αγάπης που αποτελεί ελπίδα για κάθε άνθρωπο επειδή ο Θεός δεν αρνείται την ευσπλαχνία του σε κανέναν.

Η δέσμευση είναι να «παραμείνουμε πιστοί στον Ιησού Χριστό» που «μας προκαλεί να βγούμε από τον μικρό και στενό κόσμο μας και να κατευθυνθούμε προς τη Βασιλεία του Θεού και την αληθινή ελευθερία» για «να φέρουμε την Ευλογία του Θεού σε όλους τους ανθρώπους».

«Ο Ιησούς – ανέφερε ο Πάπας – δεν ίδρυσε μια εκκλησία αποτελούμενη από άτομα καλά και δίκαια, αλλά από αμαρτωλούς και από αδύναμους οι οποίοι έχουν βιώσει την ευσπλαχνία του Θεού και προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με το θέλημά του, μέσα από τα μονοπάτια της καθημερινής τους ζωής. Επομένως, η κύρια και βασική αποστολή της Εκκλησίας είναι να είναι ένα νοσοκομείο εκστρατείας και ένα μέρος θεραπείας, ευσπλαχνίας και συγχώρεσης και να αποτελεί την πηγή της ελπίδας για όλους όσους υποφέρουν, για τους απελπισμένους, τους φτωχούς, τους αμαρτωλούς και εκείνους που έχουν απορριφθεί.

«Η συγχώρεση των αμαρτιών μας την οποία λαμβάνουμε ως δώρο της φιλεύσπλαχνης αγάπης του Χριστού – είναι η προτροπή του Πάπα – να αποτελεί για εμάς πηγή ελπίδας 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos