Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 

Το ποδήλατο του Θεού


Συχνά στην πόλη αλλά πολύ πιο συχνά στην ύπαιθρο βλέπει κανείς μια ομάδα οικογενειών  που θέλοντας να διασκεδάσουν επιλέγουν να κάνουν ένα περίπατο στην εξοχή με  .

Γνωρίζω μια πολύτεκνη οικογένεια που είναι μπαφιασμένη με το ποδήλατο. Ο μπαμπάς συχνά διοργάνωνε ποδηλατοδρομίες.

Ο κάθε ένας έχει το δικό του ποδήλατο και επομένως τρέχει  με τα δικά του πόδια. Εκτός από τον πιο μικρό , τον Ειρηναίο  που επειδή είναι ακόμη ενός έτους, ήθελε  και είχε φυσικά  μόνο το ποδήλατο του μπαμπά. Δηλαδή έτρεχε με τα πόδια του μπαμπά.

Στο τέλος κάθε οικογενειακής  ποδηλατοδρομίας, ο πιο ευτυχισμένος ήταν ο Ειρηναίος. Έβγαινε πάντα νικητής……Το ωραίο ήταν ότι κανένας από τα αδέλφια  δεν ζήλευε  τις   αναμφισβήτητες νίκες  του μικρού, αιώνιου νικητή.

Ακόμη και ο μπαμπάς χαιρόταν μπροστά σε όλους  για τις χαρούμενες νίκες του Ειρηναίου, παρόλο που δεν ήταν κατώτερη η χαρά  διαπιστώνοντας  την καλή θέληση,  και την προσπάθεια  και τα «νικηφόρα» αποτελέσματα των άλλων παιδιών του, τα οποία πάντα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.

Και τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν, ο μπαμπάς δεν κουράζεται να ανακαλεί τη χαρά των ποδηλατοδρομιών  που νικούσε πάντα ο πιο μικρός.

Και ολοκληρώνει λέγοντας,  ότι σε κάθε ειδικότητα  της ζωής, η νίκη  είναι πάντα εκείνου – που ενώ παιδί- ζει, αναπνέει, ενεργεί, αγωνίζεται και συναγωνίζεται  με το «ποδήλατο» του Θεού, του πατέρα. 

Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
CREATED BY MRemoundos