Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το ποδήλατο του Θεού


Συχνά στην πόλη αλλά πολύ πιο συχνά στην ύπαιθρο βλέπει κανείς μια ομάδα οικογενειών  που θέλοντας να διασκεδάσουν επιλέγουν να κάνουν ένα περίπατο στην εξοχή με  .

Γνωρίζω μια πολύτεκνη οικογένεια που είναι μπαφιασμένη με το ποδήλατο. Ο μπαμπάς συχνά διοργάνωνε ποδηλατοδρομίες.

Ο κάθε ένας έχει το δικό του ποδήλατο και επομένως τρέχει  με τα δικά του πόδια. Εκτός από τον πιο μικρό , τον Ειρηναίο  που επειδή είναι ακόμη ενός έτους, ήθελε  και είχε φυσικά  μόνο το ποδήλατο του μπαμπά. Δηλαδή έτρεχε με τα πόδια του μπαμπά.

Στο τέλος κάθε οικογενειακής  ποδηλατοδρομίας, ο πιο ευτυχισμένος ήταν ο Ειρηναίος. Έβγαινε πάντα νικητής……Το ωραίο ήταν ότι κανένας από τα αδέλφια  δεν ζήλευε  τις   αναμφισβήτητες νίκες  του μικρού, αιώνιου νικητή.

Ακόμη και ο μπαμπάς χαιρόταν μπροστά σε όλους  για τις χαρούμενες νίκες του Ειρηναίου, παρόλο που δεν ήταν κατώτερη η χαρά  διαπιστώνοντας  την καλή θέληση,  και την προσπάθεια  και τα «νικηφόρα» αποτελέσματα των άλλων παιδιών του, τα οποία πάντα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.

Και τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν, ο μπαμπάς δεν κουράζεται να ανακαλεί τη χαρά των ποδηλατοδρομιών  που νικούσε πάντα ο πιο μικρός.

Και ολοκληρώνει λέγοντας,  ότι σε κάθε ειδικότητα  της ζωής, η νίκη  είναι πάντα εκείνου – που ενώ παιδί- ζει, αναπνέει, ενεργεί, αγωνίζεται και συναγωνίζεται  με το «ποδήλατο» του Θεού, του πατέρα. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos