Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Να ενισχύσουμε τον συμβουλευτικό ρόλο των γυναικών μέσα στην Εκκλησία


Να ενδυναμώσουμε τον συμβουλευτικό ρόλο των γυναικών για την Εκκλησία και τον ρωμαϊκό Ποντίφικα. Αυτός είναι ο προβληματισμός του Επισκόπου της Στοκχόλμης, Anders Arborelius OCD, του πρώτου στην ιστορία, σκανδιναβού καρδιναλίου.

Τα λόγια του σουηδού καρδιναλίου δημοσιεύθηκαν από τον «L’Osservatore Romano» , που κυκλοφόρησε σήμερα 12 Ιουλίου 2017.

Ο καρδινάλιος και μοναχός ελπίζει ότι η γυναίκα θα κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της σε ρόλους ευθύνης μέσα στην Εκκλησίας. «Ο ρόλος των γυναικών είναι πολύ, πάρα πολύ σημαντικός στην κοινωνία, στην οικονομία, αλλά στην Εκκλησία μερικές φορές είμαστε λίγο πίσω», δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο “National Catholic Reporter”.

Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας και της Κιάρα Λούμπιχ, των οποίων τις συμβουλές ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ συχνά είχε εκτιμήσει, ο σουηδός καρδινάλιος θεωρεί ότι αυτός ο συμβουλευτικός ρόλος ίσως θα μπορούσε να γίνει «περισσότερο επίσημος». «Έχουμε ένα κολλέγιο καρδιναλίων αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε ένα κολλέγιο γυναικών οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν συμβουλές στον Πάπα», αυτά δήλωσε ο μοναχός του τάγματος του Καρμήλου, ο οποίος προτρέπει την Επιτροπή που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον Πάπα Φραγκίσκο να μελετήσει τη διακονία των γυναικών στην Εκκλησία των πρώτων αιώνων.

Οφείλουμε – συνέχισε ο Arborelius– «να βρούμε οδούς μέσα από τις οποίες οι γυναίκες θα μπορέσουν πραγματικά να μεταδώσουν την πίστη σε διάφορα επίπεδα, να είναι διάκονοι, ή μάλλον ένα είδος χαρίσματος ή εργασίας». (pdm)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos