Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η θαλάσσια αύρα


Ο μπαμπάς μου εμπιστεύεται τον κατάλογο των διαφόρων δραστηριοτήτων , που είναι προγραμματισμένες  για κάθε μέρα των διακοπών  του μικρού  … . «Στη θάλασσα γρήγορα κουράζεται και έχει τον πειρασμό να επιστρέψει  στο σπίτι, ενώ ο γιατρός του συνέστησε  αρκετό ήλιο, αέρα, και νερό της θάλασσας Για να διατηρήσω ζωντανό το ενδιαφέρον του μικρού, είμαι υποχρεωμένος  να επινοώ παιχνίδια όλο και πιο νέα και διασκεδαστικά, συμμετέχοντας κι εγώ στα παιχνίδια όλη την ημέρα.

Πράγματι το βράδυ, ο …στους μικρούς φίλους του διηγείται ότι έκανε στη θάλασσα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα παιχνίδια του. Τους διηγείται τα διάφορα έργα  που έφτιαχνε πάνω στην άμμο και την πετσέτα μπάνιου, πόση δουλειά με τoκουβαδάκι και το φτυαράκι, το τρακτεράκι, την κατασκευή πύργων στην άμμο, τείχους για να τα προστατεύεται από τα κύματα, το μπάνιο, τις βουτιές , τη βάρκα, το ψάρεμα…..

«Εκείνος – συνεχίζει ο πατέρας του - κάνει τον κατάλογο όλων των καλών πραγμάτων που κάνει, αλλά ακόμη δεν τον άκουσα  ποτέ να αναφέρει  το πιο σημαντικό πράγμα  για τον μπαμπά: που έκανε όλα αυτά τα έργα μένοντας στον ήλιο και αναπνέοντας την αύρα της θάλασσας».

Και τον ίδιο το Θεό ενδιαφέρει  να κάνουμε πολλά πράγματα δεν έχει σημασία, αν είναι μεγάλα ή μικρά, σημαντικά ή ασήμαντα . Και για Εκείνον σημασία έχει να μην παραμένουμε αδρανείς, αλλά κάθε μας πράξη μικρή η μεγάλη, σημαντική ή ασήμαντη, μένοντας στον ήλιο της αγάπης του Θεού και αναπνέοντας  την αδελφική αύρα  της κοινωνίας με τους αδελφούς.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos